Спробуйте новий дизайн сторінки тендера
Звернення до Держаудитслужби
Переглядайте статус на сторінці тендеру
М'ясо
Очікувана вартість
2 018 590,00 UAH
UA-2019-03-21-001256-b ● e179c79be87f40f397425dbef655979e
Відкриті торги
Завершена
Електронний підпис накладено. Перевірити
Оголошення про проведення
Інформація про замовників
Найменування: | Комунальний заклад "Дитячий заклад оздоровлення та відпочинку "Зоряний" |
Код ЄДРПОУ: | 26398655 |
Місцезнаходження: | 39600, Україна , Полтавська обл., м. Кременчук, вул. Миколаївська, 9 |
Контактна особа: |
Віталій Явтушенко +380675304720 kr.zorianyi@gmail.com |
Категорія: | Юридична особа, яка забезпечує потреби держави або територіальної громади |
Інформація про процедуру
Дата оприлюднення: | 21 березня 2019 16:32 |
Звернення за роз’ясненнями: | до 31 березня 2019 09:00 |
Оскарження умов закупівлі: | до 06 квітня 2019 00:00 |
Кінцевий строк подання тендерних пропозицій: | 10 квітня 2019 09:00 |
Очікувана вартість: | 2 018 590,00 UAH з ПДВ |
Інформація про предмет закупівлі
Вид предмету закупівлі: Товари
Класифікатор та його відповідний код: ДК 021:2015:15110000-2: М’ясо
Тендерна документація
29 березня 2019 16:14 |
Файл з підписом | Друкувати оголошення PDF |
29 березня 2019 16:13 |
Протокол 18.pdf | |
29 березня 2019 16:13 |
Дод. 3 до ТД (технічні характеристики) нова редакція 2.docx | |
29 березня 2019 16:13 |
Опис змін 2.docx | |
22 березня 2019 14:35 |
Опис змін.docx | |
22 березня 2019 14:35 |
Дод. 3 до ТД (технічні характеристики) нова редакція.docx | |
22 березня 2019 14:35 |
Дод. 1 до ТД (тендерна пропозиція) нова редакція.docx | |
22 березня 2019 14:35 |
Протокол УО № 14-2019.pdf | |
21 березня 2019 16:32 |
Протокол УО № 13-2019.pdf | |
21 березня 2019 16:32 |
Дод. 2 до ТД (відповідність пропозиції).docx | |
21 березня 2019 16:32 |
Дод. 3 до ТД (технічні характеристики).docx | |
21 березня 2019 16:32 |
Дод. 4 до ТД (проект договору).docx | |
21 березня 2019 16:32 |
Проект ТД (мясо) 2019.docx | |
21 березня 2019 16:32 |
Дод. 1 до ТД (тендерна пропозиція).docx |
29 березня 2019 16:14 |
Файл з підписом
Друкувати оголошення PDF
|
||||||
29 березня 2019 16:13 |
Протокол 18.pdf
|
||||||
29 березня 2019 16:13 |
Дод. 3 до ТД (технічні характеристики) нова редакція 2.docx
|
||||||
29 березня 2019 16:13 |
Опис змін 2.docx
|
||||||
22 березня 2019 14:35 |
Опис змін.docx
|
||||||
22 березня 2019 14:35 |
Дод. 3 до ТД (технічні характеристики) нова редакція.docx
|
||||||
22 березня 2019 14:35 |
Дод. 1 до ТД (тендерна пропозиція) нова редакція.docx
|
||||||
22 березня 2019 14:35 |
Протокол УО № 14-2019.pdf
|
||||||
21 березня 2019 16:32 |
Протокол УО № 13-2019.pdf
|
||||||
21 березня 2019 16:32 |
Дод. 2 до ТД (відповідність пропозиції).docx
|
||||||
21 березня 2019 16:32 |
Дод. 3 до ТД (технічні характеристики).docx
|
||||||
21 березня 2019 16:32 |
Дод. 4 до ТД (проект договору).docx
|
||||||
21 березня 2019 16:32 |
Проект ТД (мясо) 2019.docx
|
||||||
21 березня 2019 16:32 |
Дод. 1 до ТД (тендерна пропозиція).docx
|
Роз’яснення до процедури
Запитання до процедури
Внесення змін до тендерної документації
Дата подання: 29 березня 2019 10:27
Дата відповіді: 29 березня 2019 15:01
Ознайомившись з Вашою тендерною документацією, вважаємо за потрібне зазначити наступне.
Відповідно до пункту 7 розділу III тендерної документації «Інструкція з підготовки тендерної пропозиції» учасники процедури закупівлі повинні надати в складі тендерних пропозицій інформацію та документи, які підтверджують відповідність тендерної пропозиції учасника технічним, якісним, кількісним та іншим вимогам до предмета закупівлі. Згідно пункту 2 додатку 3 до тендерної документації «Загальні умови поставки товарів» додатково учасник повинен надати у складі тендерної пропозиції сертифікат ISO на виробництво предмету закупівлі виробника продукції, з яким у учасника укладено договір. Якщо учасник особисто є виробником продукції відповідно до предмету закупівлі, то він надає сертифікат ISO, що виданий особисто йому, як виробнику.
Вважаємо дану вимогу тендерної документації дискримінаційною по відношенню до учасників процедури закупівлі та такою, що порушує принципи, встановлені статтею 3 Закону України «Про публічні закупівлі», якими повинні керуватись Замовники під час здійснення закупівель товарів, робіт та послуг.
Згідно частини 7 статті 21 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» сертифікація не є обов’язковою. Тобто, отримання такого сертифікату є добровільною мірою. В свою чергу, встановлення Вами як замовником процедури закупівлі вказаної вимоги у тендерній документації обмежує коло учасників процедури закупівлі лише тими, які є виробниками продукції та за власним бажанням одержали такий сертифікат або учасниками, які уклали відповідні договори з виробниками продукції, які в свою чергу за власною ініціативою одержали даний сертифікат та можуть його надати. Таким чином, суб’єкти господарювання, які не мають такого сертифікату або він відсутній у їх постачальників продукції, з якими укладений договір (які не обов’язково мають бути виробниками), не можуть прийняти участь у даній процедурі закупівлі, хоча можуть поставити якісну продукцію.
Аналогічну позицію підтримує і Антимонопольний комітет України як орган оскарження у своїх рішеннях.
Відповідно до частини 3 статті 5 Закону України «Про публічні закупівлі» Замовник не може встановлювати дискримінаційні вимоги до учасників.
Отже, зміст Вашої тендерної документації не відповідає нормам частини 4 статті 22 Закону (тендерна документація не повинна містити вимог, що обмежують конкуренцію та призводять до дискримінації учасників).
Відповідно до частини 1 статті 23 Закону України «Про публічні закупівлі» фізична/юридична особа має право не пізніше ніж за 10 днів до закінчення строку подання тендерної пропозиції звернутися через електронну систему закупівель до замовника з вимогою щодо усунення порушення під час проведення процедури закупівлі.
Враховуючи зазначене, просимо Вас внести зміни до тендерної документації, а саме виключити з пункту 2 додатку 3 до тендерної документації «Загальні умови поставки товарів» вимогу щодо обов’язковості надання у складі тендерної пропозиції, а саме :
- сертифікату ISO на виробництво предмету закупівлі виробника продукції, з яким у учасника укладено договір. Якщо учасник особисто є виробником продукції відповідно до предмету закупівлі, то він надає сертифікат ISO, що виданий особисто йому, як виробнику.
Розгорнути
Згорнути
Відповідь: Шановний Учаснику!
Відповідно до положень частини 3 статті 22 ЗУ "Про публічні закупівлі" тендерна документація може містити іншу інформацію відповідно до законодавства, яку замовник вважає за необхідне до неї включити.
На сьогоднішній день в Україні всі підприємства харчової промисловості впроваджують сучасні технології виробництва, переробки та пакування продукції. Системи менеджменту якості та безпеки харчової продукції розроблені та впроваджені на основі аналізу ринку та критичних точок контролю (Система НАССР - Hazard Analysis and Critical Control Points), а також відповідної практики (GMP - Good Manufakturing Practice), сертифіковані на відповідність вимогам ключових стандартів управління. Дієздатність впроваджених систем менеджменту якості кожен рік підтверджується сертифікаційним органом.
Додатком 3 тендерної документації для підтвердження якісних показників товару вимагається наявність сертифікату ISO на виробництво предмету закупівлі. Дотримання постачальником товару цієї вимоги гарантуватиме замовнику, що продукти (відповідно до предмета закупівлі) , які будуть постачатися в дитячий заклад оздоровлення та відпочинку, за умови належних умов зберігання та транспортування, повністю відповідатимуть високим стандартам якості та санітарним нормам. Ця вимога забезпечує гарантію якісного та безпечного харчування дітей, які будуть знаходитися на оздоровленні та харчуватися у нашому закладі, і, ні в якому разі не встановлює дискримінаційних вимог щодо учасників процедури закупівлі.
Проте, скасування таких вимог безумовно призведе до дискримінації інших учасників, які не є резидентами України, а під час виробництва, обробки і транспортування товарів використовують саме такі сертифікати ISO.
Однак, ми вважаємо, що наша вимога стосовно надання такого сертифікату від виробника товару, з яким у нього укладено договір є не досить коректною. Учаснику достатньо буде надати сертифікат ISO. Відповідні зміни будуть внесені нами в тендерну документацію найближчим часом.
Відповідно до положень частини 3 статті 22 ЗУ "Про публічні закупівлі" тендерна документація може містити іншу інформацію відповідно до законодавства, яку замовник вважає за необхідне до неї включити.
На сьогоднішній день в Україні всі підприємства харчової промисловості впроваджують сучасні технології виробництва, переробки та пакування продукції. Системи менеджменту якості та безпеки харчової продукції розроблені та впроваджені на основі аналізу ринку та критичних точок контролю (Система НАССР - Hazard Analysis and Critical Control Points), а також відповідної практики (GMP - Good Manufakturing Practice), сертифіковані на відповідність вимогам ключових стандартів управління. Дієздатність впроваджених систем менеджменту якості кожен рік підтверджується сертифікаційним органом.
Додатком 3 тендерної документації для підтвердження якісних показників товару вимагається наявність сертифікату ISO на виробництво предмету закупівлі. Дотримання постачальником товару цієї вимоги гарантуватиме замовнику, що продукти (відповідно до предмета закупівлі) , які будуть постачатися в дитячий заклад оздоровлення та відпочинку, за умови належних умов зберігання та транспортування, повністю відповідатимуть високим стандартам якості та санітарним нормам. Ця вимога забезпечує гарантію якісного та безпечного харчування дітей, які будуть знаходитися на оздоровленні та харчуватися у нашому закладі, і, ні в якому разі не встановлює дискримінаційних вимог щодо учасників процедури закупівлі.
Проте, скасування таких вимог безумовно призведе до дискримінації інших учасників, які не є резидентами України, а під час виробництва, обробки і транспортування товарів використовують саме такі сертифікати ISO.
Однак, ми вважаємо, що наша вимога стосовно надання такого сертифікату від виробника товару, з яким у нього укладено договір є не досить коректною. Учаснику достатньо буде надати сертифікат ISO. Відповідні зміни будуть внесені нами в тендерну документацію найближчим часом.
Лоти
Інформація про лот
Предмет закупівлі: | Свинина |
Статус: | Завершений |
Очікувана вартість: | 518 520,00 UAH з ПДВ |
Мінімальний крок аукціону: | 2 592,60 UAH з ПДВ |
Аукціон
Позиції
2900 кг
Свинина
ДК 021:2015: 15110000-2 — М’ясо
Місце поставки товарів або місце виконання робіт чи надання послуг:
Україна, Відповідно до документації
Дата доставки:
27 травня 2019
—
21 вересня 2019
Електронна документація лоту
Критерії вибору переможця
Ціна: | 100% |
Реєстр пропозицій
Дата і час розкриття: 11 квітня 2019 14:38
Учасник | Первинна пропозиція | Остаточна пропозиція | Документи |
---|---|---|---|
Фізична особа-підприємець Степашко Тетяна Валеріївна |
299 280,00
UAH з ПДВ
|
250 849,00
UAH з ПДВ
|
Документи |
ФІЗИЧНА ОСОБА-ПІДПРИЄМЕЦЬ МАЗАРАТІЙ НАТАЛІЯ ІВАНІВНА |
334 728,00
UAH з ПДВ
|
250 850,00
UAH з ПДВ
|
Документи |
Фізична особа - підприємець Ракович Сергій Миколайович |
313 200,00
UAH з ПДВ
|
298 700,00
UAH з ПДВ
|
Документи |
ФОП Сергієнко Володимир Іванович |
305 400,00
UAH з ПДВ
|
298 690,00
UAH з ПДВ
|
Документи |
ПП "ВКФ"МІГ" |
399 042,00
UAH з ПДВ
|
399 042,00
UAH з ПДВ
|
Документи |
Протокол розкриття
Учасник | Рішення | Пропозиція | Опубліковано | Додатково |
---|---|---|---|---|
Фізична особа-підприємець Степашко Тетяна Валеріївна #2811509489 |
Відхилено |
250 849,00
UAH з ПДВ
|
25 квітня 2019 10:03
|
|
ФІЗИЧНА ОСОБА-ПІДПРИЄМЕЦЬ МАЗАРАТІЙ НАТАЛІЯ ІВАНІВНА #2707716424 |
Відхилено |
250 850,00
UAH з ПДВ
|
25 квітня 2019 10:08
|
Учасник знаходиться у зведених
відомостях АМКУ |
ФОП Сергієнко Володимир Іванович #3019512776 |
Відхилено |
298 690,00
UAH з ПДВ
|
25 квітня 2019 10:14
|
Учасник знаходиться у зведених
відомостях АМКУ |
Фізична особа - підприємець Ракович Сергій Миколайович #2366604095 |
Переможець |
298 700,00
UAH з ПДВ
|
25 квітня 2019 10:19
|
Укладений договір
Контракт | Статус | Опубліковано |
---|---|---|
Електронний підпис | укладений |
11 січня 2020 13:39
|
Електронний підпис | зміни до договору |
22 липня 2019 15:53
|
ДУ-2 (Дог. № 67) ФОП Ракович С.М..pdf | зміни до договору |
22 липня 2019 15:52
|
Електронний підпис | зміни до договору |
24 червня 2019 14:29
|
ДУ № 1 (Дог. № 67) ФОП Ракович С.М..pdf | зміни до договору |
24 червня 2019 14:28
|
Електронний підпис | укладений |
06 травня 2019 15:33
|
Договор № 67 (ФОП Ракович С.М.).pdf | укладений |
06 травня 2019 15:31
|
Зміни до договору
Дата внесення змін до договору: | 21 червня 2019 |
Дата публікації змін до договору: | 24 червня 2019 |
Випадки для внесення змін до істотних умов договору: |
|
Опис змін, що внесені до істотних умов договору (Кількість товарів або обсяг виконання робіт чи надання послуг після внесення змін): | Зміна ціни за одиницю товару не більше, ніж на 10% у разі коливання ціни такого товару на ринку, за умови, що зазначена зміна не призведе до збільшення суми, визначеної в договорі |
Номер договору про закупівлю: | 67/19 |
Договір: | |
Номер додаткової угоди: | 67/19 |
Друкувати повідомлення про внесення змін до договору: | PDF ● HTML |
Дата внесення змін до договору: | 17 липня 2019 |
Дата публікації змін до договору: | 22 липня 2019 |
Випадки для внесення змін до істотних умов договору: |
|
Опис змін, що внесені до істотних умов договору (Кількість товарів або обсяг виконання робіт чи надання послуг після внесення змін): | Зміна ціни за одиницю товару не більше, ніж на 10% у разі коливання ціни такого товару на ринку, за умови, що зазначена зміна не призведе до збільшення суми, визначеної в договорі |
Номер договору про закупівлю: | 67/19 |
Договір: | |
Номер додаткової угоди: | 2 |
Друкувати повідомлення про внесення змін до договору: | PDF ● HTML |