Спробуйте новий дизайн сторінки тендера

arrow_right_alt

Звернення до Держаудитслужби

Оберіть

Контактна інформація

Дані про місцезнаходження та Email будуть доступні лише працівникам Державної аудиторської служби України

Електронний підпис

Печінка свиняча охолоджена.
Очікувана вартість
34 800,00 UAH
UA-2020-04-27-000111-c 2b2a203ec9224cad8d20288c94e38f69
Відкриті торги    Завершена
Електронний підпис накладено. Перевірити

Перевірка підпису

Контакти

Макаров Олег Ігорович

+380523322024 znamosvita@zn-rada.gov.ua

Державна аудиторська служба України

Знайшли порушення законодавства у сфері закупівель?

Оголошення про проведення

Друкувати оголошення PDFHTML
Друкувати звіт про результати проведення процедури PDFHTML

Інформація про замовників

Найменування: Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради
Код ЄДРПОУ: 02143956
Вебсайт: http://znamosvita.at.ua
Місцезнаходження: 27400, Україна , Кіровоградська обл., місто Знам'янка, проспект Шкільний, 5
Контактна особа: Макаров Олег Ігорович
+380523322024
znamosvita@zn-rada.gov.ua
Категорія: Юридична особа, яка забезпечує потреби держави або територіальної громади

Інформація про процедуру

Дата оприлюднення: 27 квітня 2020 10:27
Звернення за роз’ясненнями: до 04 травня 2020 16:20
Оскарження умов закупівлі: до 10 травня 2020 00:00
Кінцевий строк подання тендерних пропозицій: 14 травня 2020 16:20
Початок аукціону: 15 травня 2020 14:02
Очікувана вартість: 34 800,00 UAH з ПДВ
Розмір мінімального кроку пониження ціни: 200,00 UAH
Розмір мінімального кроку пониження ціни, %: 0,57%

Інформація про предмет закупівлі

Вид предмету закупівлі: Товари


Класифікатор та його відповідний код: ДК 021:2015:15110000-2: М’ясо


Джерело фінансування - кошти місцевого бюджету.
Опис окремої частини або частин предмета закупівлі
1200 кг
Печінка свиняча охолоджена.
Місце поставки товарів або місце виконання робіт чи надання послуг: 27400, Україна, Кіровоградська область, м. Знам'янка, Зазначено в тендерній документації.
Строк поставки товарів, виконання робіт чи надання послуг: 31 грудня 2020
ДК 021:2015: 15110000-2 — М’ясо

Умови оплати договору (порядок здійснення розрахунків)

Подія Опис Тип оплати Період, (днів) Тип днів Розмір оплати, (%)
Поставка товару Пiсляоплата 7 Банківські 100

Тендерна документація

Критерії вибору переможця

Ціна: 100%
07 травня 2020 11:23
Файл з підписом Друкувати оголошення PDF
07 травня 2020 10:36
Перелік змін.docx
07 травня 2020 10:36
печінка ТД1.doc
07 травня 2020 11:23
Файл з підписом Друкувати оголошення PDF
27 квітня 2020 11:04
Файл з підписом Друкувати оголошення PDF
07 травня 2020 10:36
Перелік змін.docx
07 травня 2020 10:36
печінка ТД1.doc
27 квітня 2020 10:27
печінка ТД.doc

Роз’яснення до процедури

Запитання до процедури

Щодо вимог
Дата подання: 30 квітня 2020 14:57
Дата відповіді: 05 травня 2020 16:16
Шановний Замовнику, на якій законодавчій підставі Ви, як Замовник, вимагаєте надання : Учасник у складі своєї тендерної пропозиції повинен Сканований оригінал сертифікату (сертифікатів) по стандарту ДСТУ ISO 22000:2007 (ISO 22000:2005 IDT) системи менеджменту управління безпечності харчових продуктів створеної та впровадженої на основі концепції принципів НАССР, виданого (виданих) акредитованою Національним агенством з акредитації України установою (з наданням завірених Учасником копій документів, що підтверджують акредитацію цієї установи), які підтверджують , що Учасник розробив, впровадив та застосовує постійно діючі процедури, що засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР) згідно із вимогами діючого законодавства, та довідку у довільній формі, яка містить опис всіх обов’язкових процедур, які реалізують усі принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів, що засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів контролю у критичних точках (НАССР) згідно із вимогами діючого законодавства Стаття 21. Вимоги щодо застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках 1. Оператори ринку розробляють, запроваджують та використовують постійно діючі процедури, які базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках. 2. Вимоги частини першої цієї статті не поширюються на операторів ринку, що здійснюють первинне виробництво, а також провадять пов’язану з первинним виробництвом діяльність, зокрема транспортування, зберігання та обробку первинної продукції в місці первинного виробництва, за умови, що при цьому не змінюється суттєво стан таких продуктів, а також на транспортування живих тварин, призначених для споживання людиною, транспортування з місця первинного виробництва до потужності продуктів рослинного походження, продуктів рибальства, а також продуктів полювання. 3. До принципів системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках, зазначених у частині першій цієї статті, належать: 1) ідентифікація небезпечних факторів, яким необхідно запобігти або які необхідно усунути або зменшити до прийнятного рівня; 2) визначення критичних контрольних точок на етапах, на яких контроль управління є визначальним для запобігання виникненню небезпечних факторів, їх усунення або зменшення до прийнятного рівня; 3) установлення критичних меж у критичних контрольних точках, які дають змогу відрізнити прийнятність харчового продукту від неприйнятності з точки зору його безпечності; 4) проведення процедур моніторингу в критичних контрольних точках, які забезпечують отримання даних для оперативного управління небезпечними факторами; 5) запровадження коригувальних дій, які повинні проводитися, якщо результати моніторингу свідчать про те, що певна критична контрольна точка вийшла з-під контролю; 6) розроблення процедур, які повинні застосовуватися на постійній основі, з метою перевірки результативності заходів, зазначених у пунктах 1-5 частини третьої цієї статті; 7) розроблення документів та ведення записів відповідно до виду діяльності та обсягів виробництва для підтвердження результативного застосування заходів, які зазначені у пунктах 1-6 частини третьої цієї статті. 4. Вимоги щодо розроблення, запровадження та використання постійно діючих процедур, які базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках, допускають застосування спрощеного підходу, за умови якщо такий підхід забезпечує однаковий рівень захисту здоров’я споживачів, що і в разі запровадження принципів системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках, як це описано у частині третій цієї статті. При цьому застосування спрощеного підходу може, в тому числі, передбачати: 6. З метою виконання процедур, які засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках, оператори ринку: 1) надають компетентному органу під час здійснення державного контролю докази відповідності їх діяльності вимогам частини четвертої цієї статті з урахуванням сфери діяльності та обсягу виробництва, а також спрощеним вимогам для невеликих потужностей та потужностей, діяльність яких має незначний ступінь ризику для здоров’я споживачів; 2) гарантують, що документи, у яких наводиться опис процедур, розроблених відповідно до вимог цієї статті, містять достовірну інформацію; 3) забезпечують зберігання документів і записів щодо виконання принципів системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках протягом трьох місяців після закінчення кінцевої дати продажу харчового продукту, нанесеної на маркуванні, якщо інше не передбачено рекомендаціями об’єднань виробників, які затверджені центральним органом виконавчої влади, що формує та забезпечує реалізацію державної політики у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів. 7. Сертифікація постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках, не є обов’язковою. Тобто підтвердженням того ,що у учасника розроблена та впроваджена система управління безпечністю харчових продуктів» стосовно надання послуг щодо торгівлі продуктами харчування, на основі концепції принципів НАССР є опис програми НАССР(надання даної програми в повному обсязі можливо лише на вимогу Замовника особисто Замовнику, оскілька программа НАССР кожного учасника є об’єктом авторського права) та/або актів складених за результатами проведення планового (позапланового) заходу державного контролю (інспектування) стосовно додержання операторами ринку вимог законодавства про харчові продукти та корми, здоров’я та благополуччя тварин» виданого відповідним управлінням Держпродспоживслужби, із зазначенням в акті потужностей учасника та реєстраційного номеру потужності, виданого на ім’я учасника; Таким чином вимагаючи від учасника сканований з оригіналу сертифікат (сертифікати) на відповідність вимогам стандарту ISO 22000:2018 «Система управління безпечністю харчових продуктів» стосовно надання послуг щодо торгівлі продуктами харчування, на основі концепції принципів НАССР Замовник обмежує коло потенційних учасників,оскільки встановлює обмежуючий критерій , який не єобовязковим для всіх учасників , тим самими порушуючи порушує ЗУ ««Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та ЗУ «Про публічні закупівлі» , зокрема ч 11. Ст. 26 Документи, що не передбачені законодавством для учасників - юридичних, фізичних осіб, у тому числі фізичних осіб - підприємців, не подаються ними у складі тендерної пропозиції/пропозиції та не вимагаються під час проведення переговорів з учасником (у разі застосування переговорної процедури закупівлі). Відсутність документів, що не передбачені законодавством для учасників - юридичних, фізичних осіб, у тому числі фізичних осіб - підприємців, у складі тендерної пропозиції/пропозиції, не може бути підставою для її відхилення замовником Тач.4 ст. 22 . Тендерна документація не повинна містити вимог, що обмежують конкуренцію та призводять до дискримінації учасників, а також вимог щодо документального підтвердження інформації про відповідність вимогам тендерної документації, якщо така інформація є публічною, що оприлюднена у формі відкритих даних згідно із Законом України "Про доступ до публічної інформації" та/або міститься у відкритих єдиних державних реєстрах, доступ до яких є вільним. Та ст. 5. «Принципи здійснення публічних закупівель та недискримінація учасників 1. Закупівлі здійснюються за такими принципами: 1) добросовісна конкуренція серед учасників; 2) максимальна економія, ефективність та пропорційність; 3) відкритість та прозорість на всіх стадіях закупівель; 4) недискримінація учасників та рівне ставлення до них; 5) об’єктивне та неупереджене визначення переможця процедури закупівлі/спрощеної закупівлі; 6) запобігання корупційним діям і зловживанням. 2. Учасники (резиденти та нерезиденти) всіх форм власності та організаційно-правових форм беруть участь у процедурах закупівель/спрощених закупівлях на рівних умовах. 3. Замовники забезпечують вільний доступ усіх учасників до інформації про закупівлю, передбаченої цим Законом. 4. Замовники не мають права встановлювати жодних дискримінаційних вимог до учасників. Зважаючи на викладене вище, просимо Вас внести зміни в тендерну документацію з метою усунення дискримінаційних вимог у встановленому Законом порядку. Дякуємо.
Розгорнути Згорнути
Відповідь: Пунктом 1 статті 21 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» вказано, що Оператори ринку розробляють, запроваджують та використовують постійно діючі процедури, які базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках. Пунктом 2 статті 21 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» вказано, що вимоги частини першої цієї статті не поширюються на операторів ринку, що здійснюють первинне виробництво, а також провадять пов’язану з первинним виробництвом діяльність, зокрема транспортування, зберігання та обробку первинної продукції в місці первинного виробництва, за умови, що при цьому не змінюється суттєво стан таких продуктів, а також на транспортування живих тварин, призначених для споживання людиною, транспортування з місця первинного виробництва до потужності продуктів рослинного походження, продуктів рибальства, а також продуктів полювання. Заклади освіти м. Знам’янка в які повинна здійснюватися поставка товару, не є місцем первинного виробництва, тобто тому на постачальників розповсюджується дія п.1 статті 21 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів». пунктом 5 статті 23 ЗУ «Про публічні закупівлі» вказано, що Замовник може вимагати від учасників підтвердження того, що пропоновані ними товари, послуги чи роботи за своїми екологічними чи іншими характеристиками відповідають вимогам, установленим у тендерній документації. У разі встановлення екологічних чи інших характеристик товару, роботи чи послуги замовник повинен в тендерній документації зазначити, які маркування, протоколи випробувань або сертифікати можуть підтвердити відповідність предмета закупівлі таким характеристикам. Маркування, протоколи випробувань та сертифікати повинні бути видані органами з оцінки відповідності, компетентність яких підтверджена шляхом акредитації або іншим способом, визначеним законодавством. В той же час пунктом 6 статті 23 ЗУ «Про публічні закупівлі» вказано, що якщо замовник посилається в тендерній документації на конкретні маркування, протокол випробувань чи сертифікат, він зобов’язаний прийняти маркування, протоколи випробувань чи сертифікати, що підтверджують відповідність еквівалентним вимогам та видані органами з оцінки відповідності, компетентність яких підтверджена шляхом акредитації або іншим способом, визначеним законодавством. Тому відповідна норма буде внесена до вимог тендерної документації.

Реєстр пропозицій

Друкувати реєстр отриманих тендерних пропозицій PDFHTML

Дата і час розкриття: 15 травня 2020 14:29

Учасник Первинна пропозиція Остаточна пропозиція Документи
Фізична особа-підприємець Випущенко Людмила Миколаївна 33 840,00
UAH з ПДВ
33 624,00
UAH з ПДВ
Документи
ФОП "ХОМИЧ ВАЛЕНТИНА МИКОЛАЇВНА" 33 936,00
UAH з ПДВ
33 736,00
UAH з ПДВ
Документи
ФОП МАЗАРАТІЙ Н. І. 34 560,00
UAH з ПДВ
34 560,00
UAH з ПДВ
Документи

Публічні документи

20 травня 2020 17:36
Електронний підпис
20 травня 2020 17:33
Цінова - печінка-нова.pdf
20 травня 2020 17:33
ПАКЕТ ПЕРЕМОЖЦЯ.pdf
20 травня 2020 17:33
Довідка.zip
20 травня 2020 17:32
1 ДПІ.pdf
20 травня 2020 17:32
public_doc.p7s
13 травня 2020 17:59
Електронний підпис
13 травня 2020 17:58
Цінова 1.pdf
13 травня 2020 17:58
Цінова 2.pdf

Публічні документи

14 травня 2020 16:04
Електронний підпис
14 травня 2020 16:03
ХАССП.PDF
14 травня 2020 16:03
фін звіт.PDF
14 травня 2020 16:03
сертифікат.PDF
14 травня 2020 16:03
пропозиція.PDF
14 травня 2020 16:03
податок.PDF
14 травня 2020 16:03
паспорт.PDF
14 травня 2020 16:03
обробка даних.PDF
14 травня 2020 16:03
накладна.PDF
14 травня 2020 16:03
мат-тех база.PDF
14 травня 2020 16:03
калькуляція.PDF
14 травня 2020 16:03
інформація виробника.PDF
14 травня 2020 16:03
договір.PDF
14 травня 2020 16:03
договір приміщення.PDF
14 травня 2020 16:03
довідка щодо підпису.PDF
14 травня 2020 16:03
довідка ХАССП1.PDF
14 травня 2020 16:03
довідка ХАССП.PDF
14 травня 2020 16:03
довідка ст. 17.PDF
14 травня 2020 16:03
довідка санкції.PDF
14 травня 2020 16:03
довідка працівники.PDF
14 травня 2020 16:03
довідка довкілля.PDF
14 травня 2020 16:03
довідка банкрутство.PDF
14 травня 2020 16:03
довідка авто.PDF
14 травня 2020 16:03
г. лист тара.PDF
14 травня 2020 16:03
г. лист на постачання.PDF
14 травня 2020 16:03
г лист сертифікат.PDF
14 травня 2020 16:03
витяг.PDF
14 травня 2020 16:03
арифм помилка.PDF
14 травня 2020 16:03
аналог. договір.PDF
14 травня 2020 16:03
адреси доставки.PDF

Публічні документи

13 травня 2020 12:29
Електронний підпис
13 травня 2020 12:28
доки печінка.pdf

Відповіді учасника на умови участі у закупівлі

Фізична особа-підприємець Випущенко Людмила Миколаївна

ФОП "ХОМИЧ ВАЛЕНТИНА МИКОЛАЇВНА"

ФОП МАЗАРАТІЙ Н. І.

Протокол розкриття

Друкувати протокол розкриття тендерних пропозицій PDFHTML
Учасник Рішення Пропозиція Опубліковано
Фізична особа-підприємець Випущенко Людмила Миколаївна
#3087506383
Переможець 33 624,00
UAH з ПДВ
20 травня 2020 12:53

Повідомлення про намір укласти договір

Дата і час публікації: 20 травня 2020 12:53

Друкувати повідомлення про намір укласти договір PDFHTML
Учасник Пропозиція Документи
Фізична особа-підприємець Випущенко Людмила Миколаївна
#3087506383
33 624,00
UAH з ПДВ
Документи

Укладений договір

Контракт Статус Опубліковано
Електронний підпис укладений
12 січня 2021 11:30
Електронний підпис укладений
28 грудня 2020 15:22
136.PDF зміни до договору
28 грудня 2020 15:14
Електронний підпис укладений
03 червня 2020 16:41
Договір з переможцем укладений
03 червня 2020 16:36

Зміни до договору

Дата внесення змін до договору:
22 грудня 2020
Дата публікації змін до договору:
28 грудня 2020
Випадки для внесення змін до істотних умов договору:
  • зменшення обсягів закупівлі, зокрема з урахуванням фактичного обсягу видатків замовника
Опис змін, що внесені до істотних умов договору (Кількість товарів або обсяг виконання робіт чи надання послуг після внесення змін): Сума договору зменшена в зв'язку з закриттям договору.
Номер договору про закупівлю: 136
Договір:
Номер додаткової угоди: 1
Друкувати повідомлення про внесення змін до договору: PDFHTML

Виконання договору

Друкувати звіт про виконання договору про закупівлю PDFHTML
Строк дії за договором: 03 червня 2020 — 31 грудня 2020
Сума оплати за договором: 21 738,00
UAH