Спробуйте новий дизайн сторінки тендера
Звернення до Держаудитслужби
Переглядайте статус на сторінці тендеру
Продукція кисломолочна
Очікувана вартість
109 408,22 UAH
UA-2023-02-13-015781-a ● d4988828858b4fb287b2d1c5e325b1e3
Відкриті торги з особливостями
Завершена
Електронний підпис накладено. Перевірити
Оголошення про проведення
Інформація про замовників
Найменування: | ВІДДІЛ ОСВІТИ ВИКОНКОМУ ПОКРОВСЬКОЇ РАЙОННОЇ В МІСТІ РАДИ |
Код ЄДРПОУ: | 02142282 |
Вебсайт: | http://jovtnvo.dnepredu.com |
Місцезнаходження: | 50014, Україна , Дніпропетровська обл., Кривий Ріг, ВУЛИЦЯ ШУРУПОВА, будинок 2 |
Контактна особа: |
Тарасюк Інна Вікторівна 380671331746 jovtnvo@ukr.net |
Категорія: | Орган державної влади, місцевого самоврядування або правоохоронний орган |
Інформація про процедуру
Дата оприлюднення: | 13 лютого 2023 18:44 |
Звернення за роз’ясненнями: | до 22 лютого 2023 00:00 |
Оскарження умов закупівлі: | до 22 лютого 2023 00:00 |
Кінцевий строк подання тендерних пропозицій: | 25 лютого 2023 00:00 |
Очікувана вартість: | 109 408,22 UAH з ПДВ |
Розмір мінімального кроку пониження ціни: | 547,04 UAH |
Розмір мінімального кроку пониження ціни, %: | 0,50% |
Мова (мови), якою (якими) повинні готуватися тендерні пропозиції: | Мова тендерної пропозиції українська |
Інформація про предмет закупівлі
Вид предмету закупівлі: Товари
Класифікатор та його відповідний код: ДК 021:2015:15550000-8: Молочні продукти різні
Опис окремої частини або частин предмета закупівлі
2000 кілограм
ряжанка
Місце поставки товарів або місце виконання робіт чи надання послуг:
Україна, Відповідно до документації
Строк поставки товарів, виконання робіт чи надання послуг:
31 травня 2023
ДК 021:2015: 15551000-5 — Йогурти та інші ферментовані молочні продукти
Умови оплати договору (порядок здійснення розрахунків)
Подія | Опис | Тип оплати | Період, (днів) | Тип днів | Розмір оплати, (%) |
---|---|---|---|---|---|
Поставка товару | Пiсляоплата | 30 | Робочі | 100 |
Тендерна документація
Критерії вибору переможця
Ціна: | 100% |
20 лютого 2023 11:09 |
Файл з підписом | Друкувати оголошення PDF |
20 лютого 2023 11:09 |
ПЕРЕЛІК ЗМІН.docx | |
20 лютого 2023 11:09 |
ТД 2023 ос йогурт (1).docx |
20 лютого 2023 11:09 |
Файл з підписом
Друкувати оголошення PDF
|
|||
20 лютого 2023 11:09 |
ПЕРЕЛІК ЗМІН.docx
|
|||
20 лютого 2023 11:09 |
ТД 2023 ос йогурт (1).docx
|
Роз’яснення до процедури
Запитання до процедури
дискримінаційні вимоги
Дата подання: 17 лютого 2023 15:49
Дата відповіді: 19 лютого 2023 14:08
Вимоги тендерної документації містять дискримінаційні вимоги,а саме:
6.1. Сертифікат на систему управління безпечністю харчових продуктів ДСТУ ISO 22000:2019 (ISO 22000:2018, IDT)*, виданий органом із сертифікації, акредитованого НААУ на ім’я учасника.
6.2. Сертифікат на систему екологічного управління ДСТУ ISO 14001:2015 (ISO 14001:2015, IDT)*, виданий органом із сертифікації, акредитованого НААУ на ім’я учасника.
6.3. Сертифікат на систему управління якістю ДСТУ ISO 9001:2015 (ISO 9001:2015, IDT)*, виданий органом із сертифікації, акредитованого НААУ на ім’я учасника.
6.4. Сертифікат на систему управління охороною здоров’я та безпекою праці ДСТУ ISO 45001:2019 (ISO 45001:2018, IDT)*, виданий органом із сертифікації, акредитованого НААУ на ім’я учасника.
6.5. Сертифікат на систему управління щодо протидії корупції ДСТУ ISO 37001:2018 (ISO 37001:2016, IDT)*, виданий на ім’я учасника.
Дискримінація полягає в тому,що обов'язкова Сертифікація скасована, проте в Україні діє обов'язкова відповідність Технічним регламентам. Держава залишає за собою право вимагати обов'язкового підтвердження відповідності деяких видів продукції державним стандартам і технічним регламентам.
Для цього підприємство надає декларацію виробника, посвідчення про якість або розроблені та затверджені ТУУ.
Відповідно до ЗУ «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» Оператори ринку розробляють, запроваджують та використовують постійно діючі процедури, які базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках.Ключове слово розроблюють та запроваджують не про які сертифікати мова не йдеться.
Крім того для отримання вище перелічених сертифікатів необхідно заплатити великі кошти приблизно 100 000грн.,які збільшать вартість товару.Під час військового стану в Україні підприємства працюють не на всю потужність та хочуть запропонувати якісний та за мінімальними цінами продукти харчування , а цими вимогами ви обмежуєте коло учасників,які можуть запропонувати Вам якісний та не дорогий товар.
Крім того поясніть яким чином вище перелічені сертифікати вплинуть на якість продукції.
Далі вимога надати Свідоцтво про навчання аудитора за темою: «Проведення внутрішніх аудитів систем управління безпечністю харчових продуктів (ДСТУ ISO 22000:2019, ISO 22000:2018) відповідно до вимог ДСТУ ISО 19011:2019 «Настанови щодо здійснення аудитів систем управління» також є дискримінаційною так як необхідні знання працівники та керівництво можуть отримати онлайн та безкоштовно при цьому отримати необхідні свідоцтва.
Тому вимагаємо виключити дискримінаційні вимоги з тендерної документації.
Розгорнути
Згорнути
Відповідь: Доброго дня.
Як вірно зазначено запитувачем, відповідно до ЗУ «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» Оператори ринку розробляють, запроваджують та використовують постійно діючі процедури, які базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках. Замовник не має ані повноважень ані фахівців відповідної кваліфікації для перевірки відповідності учасника даним вимогам. Водночас чинним законодавством передбачено підтвердження відповідності операторів ринку вимогам щодо розробки, запровадження та використання постійно діючих процедур, які базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках шляхом їх сертифікації за даними напрямками.
Також звертаємо увагу автора питання на те, що предметом даного тендеру передбачено систематичну поставку продуктів харчування, до якої входить ряд процесів, в тому числі зберігання такої продукції учасником до моменту поставки, її транспортування, тощо. Спроможність учасника забезпечити виконання всіх цих процесів на належному рівні не підтверджується декларацією виробника чи якісним посвідченням.
Підстави для внесення змін до документації відсутні.
Як вірно зазначено запитувачем, відповідно до ЗУ «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» Оператори ринку розробляють, запроваджують та використовують постійно діючі процедури, які базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках. Замовник не має ані повноважень ані фахівців відповідної кваліфікації для перевірки відповідності учасника даним вимогам. Водночас чинним законодавством передбачено підтвердження відповідності операторів ринку вимогам щодо розробки, запровадження та використання постійно діючих процедур, які базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках шляхом їх сертифікації за даними напрямками.
Також звертаємо увагу автора питання на те, що предметом даного тендеру передбачено систематичну поставку продуктів харчування, до якої входить ряд процесів, в тому числі зберігання такої продукції учасником до моменту поставки, її транспортування, тощо. Спроможність учасника забезпечити виконання всіх цих процесів на належному рівні не підтверджується декларацією виробника чи якісним посвідченням.
Підстави для внесення змін до документації відсутні.
Вимоги про усунення порушення
Номер вимоги: UA-2023-02-13-015781-a.a1
Статус:
Вирішена
Учасник: ТОВ "МОЛОКОЗАВОД №1", Код ЄДРПОУ:44511760
Дата подання: 15 лютого 2023 14:00
Шановний Замовнику!
В Тендерній документації в Додатку 2 (Характеристики товару) Вами запропоновано Йогурт без цукру ТМ "На здоров’я" або еквівалент, фасований. Жирність не менше 1,8% - чи не могли б Ви розглянути Йогурт питний без наповнювачів з масовою часткою жиру не менше 1,5%
Рішення замовника: Вимога задоволена
19 лютого 2023 14:07
Доброго дня. В зв'язку з переглядом вимог по товару щодо якого поставлено питання замовником будуть внесені зміни до предмету закупівлі
Реєстр пропозицій
Дата і час розкриття: 25 лютого 2023 00:00
Учасник | Первинна пропозиція | Остаточна пропозиція | Відповідність критеріям | Документи |
---|---|---|---|---|
ТОВ "МОЛОКОЗАВОД №1" |
82 320,00
UAH з ПДВ
|
82 320,00
UAH з ПДВ
|
Відповіді учасника | Документи |
Протокол розкриття
Учасник | Рішення | Пропозиція | Опубліковано | Додатково |
---|---|---|---|---|
ТОВ "МОЛОКОЗАВОД №1" #44511760 |
Переможець |
82 320,00
UAH з ПДВ
|
03 березня 2023 11:03
|
Вимога про усунення невідповідностей
до 03 березня 2023 09:19
|
Укладений договір
Контракт | Статус | Опубліковано |
---|---|---|
Електронний підпис | укладений |
06 червня 2023 09:06
|
Електронний підпис | зміни до договору |
05 червня 2023 16:44
|
ДУ № 1 дог № 32-ПХ_вт (31.05.2023).pdf | зміни до договору |
05 червня 2023 16:44
|
Електронний підпис | укладений |
14 березня 2023 09:02
|
дог № 32-ПХ_вт від 13.03.2023.pdf | укладений |
14 березня 2023 09:01
|
Зміни до договору
Дата внесення змін до договору: | 31 травня 2023 |
Дата публікації змін до договору: | 05 червня 2023 |
Випадки для внесення змін до істотних умов договору: |
|
Опис змін, що внесені до істотних умов договору (Кількість товарів або обсяг виконання робіт чи надання послуг після внесення змін): | п.2.5, п.12.3 договору |
Номер договору про закупівлю: | 32-ПХ/вт |
Договір: | |
Номер додаткової угоди: | 1 |
Друкувати повідомлення про внесення змін до договору: | PDF ● HTML |