Спробуйте новий дизайн сторінки тендера
Звернення до Держаудитслужби
Переглядайте статус на сторінці тендеру
Оголошення про проведення
Інформація про замовників
Найменування: | Київський національний університет імені Тараса Шевченка |
Код ЄДРПОУ: | 02070944 |
Вебсайт: | http://www.univ.kiev.ua/ |
Місцезнаходження: | 01033, Україна , Київська обл., Київ, вул. Володимирська, буд. 60 |
Контактна особа: |
КНУ КНУ +380442393482,+380442393180,+380445213247 knu_prozorro@ukr.net |
Категорія: | Юридична особа, яка забезпечує потреби держави або територіальної громади |
Інформація про процедуру
Дата оприлюднення: | 18 березня 2021 15:09 |
Звернення за роз’ясненнями: | до 24 березня 2021 00:00 |
Оскарження умов закупівлі: | до 30 березня 2021 00:00 |
Кінцевий строк подання тендерних пропозицій: | 03 квітня 2021 01:00 |
Очікувана вартість: | 2 891 199,60 UAH з ПДВ |
Мова (мови), якою (якими) повинні готуватися тендерні пропозиції: | Мова тендерної пропозиції українська |
Інформація про предмет закупівлі
Вид предмету закупівлі: Товари
Класифікатор та його відповідний код: ДК 021:2015:03220000-9: Овочі, фрукти та горіхи
Тендерна документація
18 березня 2021 15:18 |
Файл з підписом | Друкувати оголошення PDF |
18 березня 2021 15:10 |
Інформація про відсутність підстав ст 17.docx | |
18 березня 2021 15:10 |
овочі, фрукти (4 лоти).doc | |
18 березня 2021 15:10 |
Додаток 5. Проект договору товари.doc |
Інформація про моніторинг
- UA-M-2021-06-14-000045 ● 5ad2821ea65f4ddaa5c4c9efdf41e607
- Статус: завершено ● Дата: 09 серпня 2021
-
Підстави для прийняття рішення про початок моніторингу:
- Виявлені органом державного фінансового контролю ознаки порушення (порушень) законодавства у сфері публічних закупівель в інформації, оприлюдненій в електронній системі закупівель
-
Етапи закупівельного процесу:
- Планування закупівлі та оприлюднення інформації про її проведення
- Розкриття тендерних пропозиції, їх розгляд та оцінка
- Укладання та виконання договору про закупівлю (прийняття рішення про відміну торгів)
Повідомлення про прийняття рішення про початок моніторингу процедури закупівлі
Дата прийняття рішення про проведення моніторингу: | 10 червня 2021 |
Дата публікації рішення про проведення моніторингу: | 14 червня 2021 16:25 |
ДЕРЖАВНА АУДИТОРСЬКА СЛУЖБА УКРАЇНИ
Н А К А З
10.06.2021 № 180
Київ
Про початок моніторингу
процедур закупівель
Відповідно до частини другої статті 8 Закону України «Про публічні закупівлі», пункту 9 Положення про Державну аудиторську службу України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 03 лютого 2016 року № 43,
НАКАЗУЮ:
1. Розпочати моніторинг процедур закупівель відповідно до переліку, що додається.
2. Департаменту фінансового контролю у сфері закупівель забезпечити проведення моніторингу процедур закупівель, зазначених у пункті 1 цього наказу.
Заступник Голови Олександр ШКУРОПАТ
Додаток
до наказу Державної аудиторської служби України
«Про початок моніторингу процедур
закупівель»
(зі змінами)
Витяг з переліку
процедур закупівель
№ з/п
Оголошення про проведення процедури закупівлі на вебпорталі Уповноваженого органу Опис підстав для здійснення моніторингу процедури закупівлі
унікальний номер дата оприлюднення на вебпорталі Уповноваженого органу
29 UA-2021-03-18-005789-a 18.03.2021 виявлені органом державного фінансового контролю ознаки порушення (порушень) законодавства у сфері публічних закупівель в інформації, оприлюдненій в електронній системі закупівель
Заступник директора Департаменту фінансового контролю у сфері закупівель Лілія КРИВОНОС
Запит замовнику на пояснення
Дата: 2021-06-17 14:42:54
про надання пояснень
У межах проведення моніторингу процедури закупівлі товару овочі, фрукти та горіхи в асортименті – 4 лоти (ДК 021:2015:03220000-9: Овочі, фрукти та горіхи) (інформацію опубліковано в електронній системі закупівель за номером ID: UA-2021-03-18-005789-a) та відповідно до пунктів 6 та 11 статті 10 Закону України «Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні», частини п’ятої статті 8 Закону України «Про публічні закупівлі» (далі – Закон), підпунктів 2 та 9 пункту 6 Положення про Державну аудиторську службу України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 03 лютого 2016 року № 43, постала потреба в отриманні пояснення (інформації та документів), яким чином та на підставі яких документів вами здійснено обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетних призначень та визначено його очікувану вартість.
Також надати посилання на сторінку власного вебсайту або офіційного вебсайту головного розпорядника бюджетних коштів, на якому розміщено обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі.
Пояснення, інформацію та документи необхідно надати через електронну систему закупівель протягом трьох робочих днів з дня оприлюднення цього запиту.
Відповідь замовника на пояснення
Дата: 2021-06-23 14:17:12
Відповідь (пояснення) Замовника на запит Державної аудиторської служби від 17.06.2021 року за процедурою закупівлі UA-2021-03-18-005789-a
1. Пояснення, яким чином та на підставі яких документів здійснено обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі.
Згідно укладеного 16 лютого 2021 р. з Міністерством оборони України Договору №286/2/21/6 про закупівлю послуги з організації харчування Київський національний університет імені Тараса Шевченка надає послуги щодо забезпечення харчуванням, забезпечення комплектами продуктів за Каталогом продуктів харчування особового складу навчальних закладів Збройних Сил України в стаціонарних та польових умовах.
п.3.3 Розділу 3 цього Договору передбачено, що «Харчові продукти, які будуть постачатись та використовуватись Виконавцем для надання Послуг за цим
Договором, повинні відповідати вимогам чинних стандартів на харчові продукти: ДСТУ. ГОСТ. ГСТУ. СОУ. ТУ У та ТУ, які розроблені та затверджені Міністерством оборони України та зареєстровані установленим порядком відповідно до чинного законодавства та ТУ виробника щодо безпечності, якості та придатності, вимоги яких повинні бути не нижчими від вимог описів харчових продуктів.»
Відповідно до зазначених в Додатку 13.2 до цього Договору «Описів до продуктів харчування з 1001 по 5021 найменувань продуктів до Каталогу продуктів харчування, затвердженого наказом Міністерства оборони України від 15.11.2019 №591» (див. https://zakon.rada.gov.ua/rada/show/v0591322-19#n10 та
https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0444-20#Text ) предмет даної закупівлі 03220000-9 Овочі, фрукти та горіхи (овочі, фрукти та горіхи в асортименті) має
відповідати:
ЛОТ №1 - фрукти та горіхи в асортименті:
ДСТУ UNECE STANDARD FFV-02:2017 “Абрикоси свіжі. Вимоги до постачання та контролювання якості (UNECE STANDARD FFV-02:2010, IDT)”
ДСТУ 8325:2015 “Виноград свіжий столовий. Технічні умови”
ДСТУ ЕЭК ООН DDF-02:2007 “Ядра волоських горіхів. Настанови щодо постачання і контролювання якості (ЕЭК ООН DDF-02:2003, IDT)”
ДСТУ 8326:2015 “Груші свіжі середніх і пізніх термінів достигання. Технічні умови”
ДСТУ 7036: 2009 “Диня свіжа. Технічні умови”
ДСТУ 3805-98 “Кавуни продовольчі свіжі. Технічні умови”
ДСТУ 7179:2010 “Малина свіжа. Технічні умови”
ДСТУ 7025:2009 “Персики свіжі. Технічні умови”
ДСТУ 7653:2014 “Суниця свіжа. Технічні умови”
ДСТУ 8319:2015 “Смородина чорна свіжа. Технічні умови”
ДСТУ 8153:2015 “Черешня свіжа. Технічні умови»
ДСТУ 8323:2015 “Яблука свіжі ранніх термінів достигання. Технічні умови”
ЛОТ №2 - буряк, морква, петрушка, редис, селера, цибуля, часник в асортименті
ДСТУ 7033:2009 “Буряк столовий свіжий. Технічні умови”
ДСТУ 7035:2009 “Морква свіжа. Технічні умови”
ДСТУ 289-91 “Селера коренева свіжа. Технічні умови”
ДСТУ 6011:2008 “Цибуля зелена свіжа. Технічні умови”
ДСТУ 3234:95 “Цибуля ріпчаста свіжа. Технічні умови”
ДСТУ 3233-95 “Часник свіжий. Технічні умови”
ЛОТ №3 - капуста, кріп, м’ята, петрушка, руккола, салат, шпинат, щавель в асортименті
ДСТУ 7037:2009 “Капуста білоголова свіжа. Технічні умови”
ДСТУ 3280-95 “Капуста цвітна свіжа. Технічні умови”
ДСТУ 4154:2003 “Капуста червоноголова свіжа. Технічні вимоги”
ДСТУ 8624:2016 “Кріп свіжий. Технічні умови”
ДСТУ 6010:2008 “Петрушка молода свіжа. Технічні умови”
ДСТУ 8107:2015 “Салат свіжий. Технічні умови”
ДСТУ 8472:2015 “Щавель свіжий. Технічні умови”
ЛОТ №4 - баклажани, гриби, кабачки, квасоля, огірки, перець, помідори, спаржа в асортименті
ДСТУ 2660-94 “Баклажани свіжі. Технічні умови”
ДСТУ 318-91 “Кабачки свіжі. Технічні умови”
ДСТУ 8672:2016 “Квасоля продовольча. Технічні умови”
ДСТУ 3247-95 “Огірки свіжі. Технічні умови”
ДСТУ 2659-94 “Перець солодкий свіжий. Технічні умови”
ДСТУ 7981:2015 “Перець стручковий гострий свіжий. Технічні умови”
ДСТУ 3246-95 “Томати свіжі. Технічні умови”
ДСТУ 6009:2008 “Редиска свіжа. Технічні умови”
2. Пояснення, яким чином та на підставі яких документів здійснено обґрунтування розміру бюджетних призначень.
Розмір бюджетного призначення визначено відповідно до затвердженого та погодженого з Міністерством освіти і науки України кошторису Київського
національного університету імені Тараса Шевченка на 2021 рік.
3. Пояснення, яким чином та на підставі яких документів визначено очікувану вартість предмета закупівлі.
Розрахунок очікуваної вартості предмета закупівлі проведено методом порівняння ринкових цін у спосіб, передбачений пунктом 1 частини 1 розділу ІІІ Примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі, затвердженої Наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 18.02.2020 р. №275, а саме шляхом пошуку, збору та аналізу загальнодоступної інформації про ціни товарів що міститься в мережі Інтернет у відкритому доступі, зокрема, на сайтах постачальників відповідної продукції (fozzyshop.ua, metro.ua, freshmart.com.ua та vova.ua) та спеціалізованих торгівельних майданчиках (agro-ukraine.com, kyiv.agrotorg.net, apkua.com та prom.ua). Під час збору інформації про ціни враховувалась можливість співставлення параметрів запланованої закупівлі (обсяги закупівлі, умови оплати та поставки) з умовами закупівель, інформацію про які було використано з відкритих джерел для розрахунку очікуваної вартості, а також сезонні коливання цін на предмет закупівлі. За кожною номенклатурною позицією з
вищезазначених джерел інформації було сформовано масив цінових даних (по 3 ціни за кожною позицією закупівлі), які було приведено до передбачених у закупівлі умов поставки та оплати, і які суттєво (на 30% і більше) не відрізнялися в меншу/більшу сторону від найближчої ціни. Після цього за кожною номенклатурною позицією було визначено очікувану ціну за одиницю, як середньоарифметичне значення масиву отриманих даних. На підставі отриманих значень очікуваних цін за одиницю та кількості товарів, що закуповуються, було розраховано сумарну очікувану вартість предмета закупівлі.
4. Посилання на сторінку власного вебсайту, на якому розміщено обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного
призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі.
Посилання на сторінку вебсайту Київського національного університету імені Тараса Шевченка: http://www.univ.kiev.ua/ua/ , розділ «Ресурси», посилання «Тендерний комітет»: http://tender.univ.kiev.ua/ , посилання «Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетних призначень та його очікуваної вартості», де посилання на закупівлі наводяться в хронологічному порядку їх оголошення: http://public-purchase.knu.ua/ .
Посилання на закупівлю 03220000-9 Овочі, фрукти та горіхи (овочі, фрукти та горіхи в асортименті) 4 лоти розміщено на с.6 загального переліку (http://public-
purchase.knu.ua/page/6/) http://public-purchase.knu.ua/03220000-9-ovochi-frukty-ta-gorihy-ovochi-frukty-ta-gorihy-v-asortymenti-4-loty/
Висновок про результати моніторингу закупівлі
Дата публікації: | 07 липня 2021 |
Кінцевий строк оскарження: | 13 липня 2021 |
Порушення не виявлено
Лоти
Інформація про лот
Предмет закупівлі: | фрукти та горіхи в асортименті |
Статус: | Завершений |
Очікувана вартість: | 771 893,40 UAH з ПДВ |
Мінімальний крок аукціону: | 3 859,47 UAH з ПДВ |
Аукціон
Позиції
Умови оплати договору (порядок здійснення розрахунків)
Подія | Опис | Тип оплати | Період, (днів) | Тип днів | Розмір оплати, (%) |
---|---|---|---|---|---|
Поставка товару | Оплата здійснюється відповідно до умов договору в строк до 30 банківських днів | Пiсляоплата | 30 | Банківські | 100 |
Електронна документація лоту
Критерії вибору переможця
Ціна: | 100% |
Реєстр пропозицій
Дата і час розкриття: 05 квітня 2021 16:19
Учасник | Первинна пропозиція | Остаточна пропозиція | Відповідність критеріям | Документи |
---|---|---|---|---|
Фізична особа - підприємець Якименко Лідія Євгенівна |
771 000,00
UAH з ПДВ
|
608 500,00
UAH з ПДВ
|
Відповіді учасника | Документи |
ПРИВАТНЕ ПІДПРИЄМСТВО "КОМПАНІЯ АЛСІ" |
708 570,00
UAH з ПДВ
|
684 650,00
UAH з ПДВ
|
Відповіді учасника | Документи |
фізична особа - підприємець Супрун Максим Олександрович |
750 000,00
UAH з ПДВ
|
684 700,00
UAH з ПДВ
|
Відповіді учасника | Документи |
Протокол розкриття
Учасник | Рішення | Пропозиція | Опубліковано |
---|---|---|---|
Фізична особа - підприємець Якименко Лідія Євгенівна #3393713082 |
Відхилено |
608 500,00
UAH з ПДВ
|
08 квітня 2021 15:38
|
ПРИВАТНЕ ПІДПРИЄМСТВО "КОМПАНІЯ АЛСІ" #31840095 |
Переможець |
684 650,00
UAH з ПДВ
|
08 квітня 2021 15:41
|
Укладений договір
Контракт | Статус | Опубліковано |
---|---|---|
Електронний підпис | укладений |
07 жовтня 2022 14:07
|
Електронний підпис | зміни до договору |
19 січня 2022 12:12
|
К39 ДУ3.pdf | зміни до договору |
19 січня 2022 12:09
|
Електронний підпис | зміни до договору |
15 грудня 2021 13:33
|
К39 ДУ 2.pdf | зміни до договору |
15 грудня 2021 13:23
|
Електронний підпис | зміни до договору |
01 грудня 2021 19:11
|
№К39 ДУ1.pdf | зміни до договору |
01 грудня 2021 19:09
|
Електронний підпис | укладений |
20 квітня 2021 12:24
|
4573_001.pdf | укладений |
20 квітня 2021 12:23
|
Зміни до договору
Дата внесення змін до договору: | 01 грудня 2021 |
Дата публікації змін до договору: | 01 грудня 2021 |
Випадки для внесення змін до істотних умов договору: |
|
Опис змін, що внесені до істотних умов договору (Кількість товарів або обсяг виконання робіт чи надання послуг після внесення змін): | Продовження терміну дії Договору на строк, достатній для проведення процедури закупівлі на початку наступного року |
Номер договору про закупівлю: | K 39 |
Договір: | |
Номер додаткової угоди: | К 39 (Додаткова угода №1) |
Друкувати повідомлення про внесення змін до договору: | PDF ● HTML |
Дата внесення змін до договору: | 15 грудня 2021 |
Дата публікації змін до договору: | 15 грудня 2021 |
Випадки для внесення змін до істотних умов договору: |
|
Опис змін, що внесені до істотних умов договору (Кількість товарів або обсяг виконання робіт чи надання послуг після внесення змін): | Зменшення обсягів закупівлі, зменшення загальної ціни договору, викладення специфікації до договору у новій редакції. |
Номер договору про закупівлю: | K 39 |
Договір: | |
Номер додаткової угоди: | К 39 (Додаткова угода №2) |
Друкувати повідомлення про внесення змін до договору: | PDF ● HTML |
Дата внесення змін до договору: | 19 січня 2022 |
Дата публікації змін до договору: | 19 січня 2022 |
Випадки для внесення змін до істотних умов договору: |
|
Опис змін, що внесені до істотних умов договору (Кількість товарів або обсяг виконання робіт чи надання послуг після внесення змін): | Керуючись положеннями ст.ст.651-654 Цивільного кодексу України, ч.6 ст.41 ЗУ "Про публічні закупівлі", та п.10.5, 11.1 та 11.2 Договору, Сторони дійшли згоди: збільшити обсяг закупівлі та загальну суму Договору в межах 20% суми, визначеної в Договорі. |
Номер договору про закупівлю: | K 39 |
Договір: | |
Номер додаткової угоди: | К39 ДУ 3 |
Друкувати повідомлення про внесення змін до договору: | PDF ● HTML |