Спробуйте новий дизайн сторінки тендера
Звернення до Держаудитслужби
Переглядайте статус на сторінці тендеру
М’ясо (м’ясо свине; філе куряче; курячі стегенця та печінка)
Очікувана вартість
1 307 095,00 UAH
UA-2021-02-23-002846-a ● edff4ad6e559473e89d0c185028a868d
Відкриті торги
Завершена
Електронний підпис накладено. Перевірити
Оголошення про проведення
Інформація про замовників
Найменування: | КУ Центр обслуговування закладів соціально-культурної сфери" Рівнянської сільської ради Новоукраїнського району Кіровоградської області |
Код ЄДРПОУ: | 44098637 |
Місцезнаходження: | 27160, Україна , Кіровоградська обл., село Рівне, вулиця Центральна, будинок 116 |
Контактна особа: |
Басецька Оксана Володимирівна +380505239065 oksanabasetska@ukr.net |
Категорія: | Юридична особа, яка забезпечує потреби держави або територіальної громади |
Інформація про процедуру
Дата оприлюднення: | 23 лютого 2021 15:15 |
Звернення за роз’ясненнями: | до 01 березня 2021 00:00 |
Оскарження умов закупівлі: | до 07 березня 2021 00:00 |
Кінцевий строк подання тендерних пропозицій: | 11 березня 2021 00:00 |
Початок аукціону: | 11 березня 2021 14:05 |
Очікувана вартість: | 1 307 095,00 UAH з ПДВ |
Розмір мінімального кроку пониження ціни: | 6 535,48 UAH |
Розмір мінімального кроку пониження ціни, %: | 0,50% |
Мова (мови), якою (якими) повинні готуватися тендерні пропозиції: | Мова тендерної пропозиції українська |
Інформація про предмет закупівлі
Вид предмету закупівлі: Товари
Класифікатор та його відповідний код: ДК 021:2015:15110000-2: М’ясо
М’ясо (м’ясо свине; філе куряче; курячі стегенця та печінка)
Опис окремої частини або частин предмета закупівлі
5876 кг
м’ясо свине
Місце поставки товарів або місце виконання робіт чи надання послуг:
27160, Україна, Кіровоградська область, згідно документації, згідно документації
Строк поставки товарів, виконання робіт чи надання послуг:
31 грудня 2021
ДК 021:2015: 15110000-2 — М’ясо
2569 кг
філе куряче
Місце поставки товарів або місце виконання робіт чи надання послуг:
27160, Україна, Кіровоградська область, згідно документації, згідно документації
Строк поставки товарів, виконання робіт чи надання послуг:
31 грудня 2021
ДК 021:2015: 15110000-2 — М’ясо
450 кг
курячі стегенця
Місце поставки товарів або місце виконання робіт чи надання послуг:
27160, Україна, Кіровоградська область, згідно документації, згідно документації
Строк поставки товарів, виконання робіт чи надання послуг:
31 грудня 2021
ДК 021:2015: 15110000-2 — М’ясо
150 кг
печінка куряча
Місце поставки товарів або місце виконання робіт чи надання послуг:
27160, Україна, Кіровоградська область, згідно документації, згідно документації
Строк поставки товарів, виконання робіт чи надання послуг:
31 грудня 2021
ДК 021:2015: 15110000-2 — М’ясо
Умови оплати договору (порядок здійснення розрахунків)
Подія | Опис | Тип оплати | Період, (днів) | Тип днів | Розмір оплати, (%) |
---|---|---|---|---|---|
Поставка товару | Розрахунки проводяться поетапно шляхом оплати Замовником-розпорядником коштів нижчого рівня, після пред’явлення Постачальником накладних на оплату товару. Замовник-розпорядник коштів нижчого рівня протягом 10 (десяти) календарних днів з дати отримання накладних та відповідного фінансування в межах кошторисних призначень, подає доручення на здійснення платежу в органи управління державної казначейської служби України. У разі затримання бюджетного фінансування розрахунок за поставлений Товар здійснюється з дати отримання Замовником на свій рахунок бюджетних коштів, призначених на фінансування закупівлі. | Пiсляоплата | 10 | Календарні | 100 |
Тендерна документація
Критерії вибору переможця
Ціна: | 100% |
23 лютого 2021 15:20 |
Файл з підписом | Друкувати оголошення PDF |
23 лютого 2021 15:16 |
ТД мясо 2021.doc |
Роз’яснення до процедури
Запитання до процедури
щодо реєстрації потужності
Дата подання: 24 лютого 2021 10:00
Дата відповіді: 28 лютого 2021 19:26
Згідно пункту Кваліфікаційних критеріїв 1.2. Документ про державну реєстрацію потужностей підприємства як оператора ринку харчових продуктів щодо виду діяльності – реалізація
Відповідно до Законів України «Про безпечність та якість харчових продуктів» від 23.12.1997 №771/97-ВР (зі змінами) оператори ринку, що провадять діяльність, пов’язану з виробництвом та/або зберіганням харчових продуктів тваринного походження повинні отримувати експлуатаційний дозвіл просимо внести відповідні зміни
Розгорнути
Згорнути
Відповідь: Внесення відповідних змін до кваліфікаційних критерій може спричинити дискримінацію учасників процедури закупівлі. Учасники у складі своєї тендерної пропозиції можуть надати довідку у довільній формі з зазначенням інформації щодо наявності (або відсутності) експлуатаційного дозволу. Надання такого документу не є підставою для відхилення учасника, тендерна пропозиція якого не відповідає кваліфікаційним критеріям.
щодо інформації
Дата подання: 24 лютого 2021 13:20
Дата відповіді: 28 лютого 2021 19:23
Згідно розділу ІІІ. «Інструкція з підготовки тендерної пропозиції» пункт 1 «Зміст і спосіб подання тендерної пропозиції» підпункту 1.4. передбачено:
- Документи, що не передбачені законодавством для учасників - юридичних, фізичних осіб, у тому числі фізичних осіб - підприємців, не подаються ними у складі тендерної пропозиції. Відсутність документів, що не передбачені законодавством для учасників - юридичних, фізичних осіб, у тому числі фізичних осіб - підприємців, у складі тендерної пропозиції, не може бути підставою для її відхилення замовником.
Учасники, у разі подання недостовірної інформації під час проведення зазначеної процедури закупівлі, несуть відповідальність відповідно до чинного законодавства України. Якщо тендерною документацією вимагається надання будь-якого документу або інформації, передбачається, що така інформація повинна бути чинною та достовірною на дату її подання учасником. Учасники надають у складі тендерної пропозиції гарантійний лист про те, що інформація, подана ними є чинною та достовірною. Замовник має право особисто здійснювати перевірку достовірності інформації наданої Учасником у складі своєї пропозиції.
Кваліфікаційними критеріями передбачено Для підтвердження наявності в учасника процедури закупівлі відповідного обладнання та матеріально-технічної бази (складів, приміщень, транспортних засобів/засобу, холодильного обладнання), учасник процедури закупівлі подає інформацію (довідка у довільній формі) про наявність техніки, обладнання, приміщень, складів, транспортних засобів/засобу, холодильного обладнання.
В відкритому доступі на сайті Держпродспоживслужби розміщується інформація про перелік потужностей на які видано експлуатаційний дозвіл. Просимо Вас роз’яснити в разі проведення процедури закупівлі відкритих торгів учасники закупівлі, що надали інформацію в довільній формі, не зазначивши адресу потужностей бази (складів, приміщень, транспортних засобів/засобу, холодильного обладнання), яким чином замовник буде перевіряти наявність отриманого Експлуатаційного дозволу на дані потужності, оскільки не Отримання вищезазначеного дозволу не дозволяє здійснювати діяльність з виробництва, зберігання продукції тваринного походження. Та в разі відсутності Експлуатаційного дозволу на вищезазначені потужності чи буде це підставою для відхилення учасника оскільки надана недостовірна інформація про відповідність їх вимогам чинного законодавства, чи замовник знов по відміняє торги.
Розгорнути
Згорнути
Відповідь: Згідно статті 23 Закону про безпечність для отримання експлуатаційного дозволу оператор ринку подає заяву, в якій зазначаються найменування, ідентифікаційний код згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, місцезнаходження або прізвище, ім’я, по батькові, реєстраційний номер облікової картки платника податків чи серія та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку у паспорті), місце проживання оператора ринку, назва (опис) потужності, її адреса, заплановані види діяльності та перелік харчових продуктів, які планується виробляти або зберігати, вид оператора ринку за класифікацією суб’єктів господарювання, визначеною Господарським кодексом України (суб’єкт мікро-, малого, середнього або великого підприємництва). Заява про видачу експлуатаційного дозволу підписується оператором ринку або уповноваженою ним особою.
Експлуатаційний дозвіл видається на потужності, що розташовані за однією адресою (з деталізацією на рівні виробничої лінії та/або харчових продуктів залежно від виду діяльності оператора ринку) і визначені оператором ринку.
Дана інформація зазначена у реєстрі операторів ринку та потужностей, на які видано експлуатаційний дозвіл, та державному реєстрі потужностей операторів ринку, що оприлюднені на офіційному веб-сайті Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.
Експлуатаційний дозвіл видається на потужності, що розташовані за однією адресою (з деталізацією на рівні виробничої лінії та/або харчових продуктів залежно від виду діяльності оператора ринку) і визначені оператором ринку.
Дана інформація зазначена у реєстрі операторів ринку та потужностей, на які видано експлуатаційний дозвіл, та державному реєстрі потужностей операторів ринку, що оприлюднені на офіційному веб-сайті Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.
Наявність експлуатаційного дозволу ОБОВ'ЯЗКОВА
Дата подання: 24 лютого 2021 15:54
Дата відповіді: 28 лютого 2021 19:24
Предметом даної закупівлі є продукт тваринного походження. У відповідності до вимог ч. 8 ст. 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів»: Операторам ринку забороняється здійснювати обіг харчових продуктів, отриманих з потужностей, що не пройшли державної реєстрації або не отримали експлуатаційного дозволу відповідно до цього Закону, та/або використовувати такі харчові продукти у виробництві інших харчових продуктів.
Згідно п. 22 ст. 1 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів»: Експлуатаційний дозвіл - документ дозвільного характеру, що видається територіальним органом компетентного органу операторові ринку за результатами інспектування його потужності та посвідчує право оператора ринку здійснювати визначену цим Законом діяльність з виробництва та/або зберігання харчових продуктів тваринного походження.
Частина 1 ст. 23 України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів»1. Експлуатаційний дозвіл отримують оператори ринку, що провадять діяльність, пов’язану з виробництвом та/або зберіганням харчових продуктів тваринного походження.
Прошу Внести зміни до ТД У ВІДПОВІДНОСТІ ДО ВИМОГ ДІЮЧОГО ЗАКОНОДАВСТВА УКРАЇНИ.
Розгорнути
Згорнути
Відповідь: Внесення відповідних змін до кваліфікаційних критерій може спричинити дискримінацію учасників процедури закупівлі. Учасники у складі своєї тендерної пропозиції можуть надати довідку у довільній формі з зазначенням інформації щодо наявності (або відсутності) експлуатаційного дозволу. Надання такого документу не є підставою для відхилення учасника, тендерна пропозиція якого не відповідає кваліфікаційним критеріям
Скарги до процедури
Номер скарги: UA-2021-02-23-002846-a.c1
Статус:
Порушення усунуто
Скаржник: ФОП Матюшенко Ірина Володимирівна, Код ЄДРПОУ:2452115068
Дата подання: 26 березня 2021 15:39
Дата подання: 26 березня 2021 15:39
Щодо можливих порушень
СКАРГА
про порушення законодавства в сфері публічних закупівель
ЗамовникомКУ Центр обслуговування закладів соціально-культурної сфери" Рівнянської сільської ради Новоукраїнського району Кіровоградської області(далі – Замовник) було оголошено відкриті торги щодо закупівлі товару «М’ясо (м’ясо свине; філе куряче; курячі стегенця та печінка)», код за ДК 021:2015: 15110000-2 — М’ясо
Очікувана вартість – 1 307 095,00 з ПДВ.
Статус процедури – відкриті торги.
Кінцева дата подання пропозицій – 11березня 2021 року.
Відповідно до протоколу щодо прийняття рішення уповноваженою особою Замовника від 18.03.2021, що опубліковано в системі Prozorro18березня 2021року (дата, коли ФОП Матюшенко І.В., надалі – Скаржник, стало відомо про визначення Переможця торгів), Замовникопублікував повідомлення про намір укласти договорі із «ПП КАНАРЯН» (ФОП Канарян Л.О., надалі – Переможець).
Кінцевий строк подання скарги, відповідно до діючого законодавства – 28.03.2021.
Скаржник не погоджується з таким рішенням Замовника та вважає, що Замовник опублікував повідомлення про намір укласти договір із Переможцям із порушенням чинного законодавства України в сфері публічних закупівель в частині дискримінаційного підходу до оцінки пропозиції учасників.
Скаржник проаналізував документи тендерної пропозиції переможця і зазначає про невідповідність документів Переможця вимогам тендерної документації. Скаржник вважає, що тендерна пропозиція ФОП Канарян Л.О. має бути відхилена з підстав невідповідності її тендерної пропозиції вимогам Замовника. Скаржник є реальним учасником ринку постачання харчових продуктів і претендує на укладення договору на постачання товару на адресу Замовника у відповідності до вимог тендерної документації і вимог ЗУ «Про публічні закупівлі». Вибірковий підхід до оцінки пропозицій дискримінує інтереси ФОП Матюшенко І.В, яка претендує на укладання договору із Замовником і документи якої відповідають вимогам тендерної документації Замовника та положенням чинного законодавства України в сфері публічних закупівель.
За результатами аналізу тендерної пропозиції ФОП Канарян Л.О. Скаржник повідомляє про наявність наступних невідповідностей, за які Замовник мав би відхилити пропозицію останньої:
1.
П.2.2. ч.2 додатку 2 до тендерної документації Замовника встановленонеобхідність надання у складі пропозиції учасників наступного документу:
«2.2. Гарантійний лист про проходження зазначених у довідці, працівниками навчання з питань гігієни персоналу, відповідно до Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів»
Скаржник підкреслює, що такого листа у складі пропозиції Переможця – не надано.
Окремо, Скаржник зазначає, що такий гарантійний лист не відноситься до кваліфікаційних критеріїв оцінки учасників, що встановлені ст.16 ЗУ «Про публічні закупівлі», а отже зазначено помилка не підлягає виправленню.
Пропозиція ФОП Канарян Л.О. має бути дискваліфікована на підставі невідповідності тендерної пропозиції останньої вимогам тендерної документації.
2.
Предметом закупівлі Замовника, який зазначено в п.2 Додатку 4 до тендерної документації є, зокрема:
№ п/п Найменування предмету закупівлі Одиниця виміру Планова кількість предмету закупівлі Технічні характеристики предмету закупівлі
2. Філе куряче кг 2569 Свіже або охолоджене. Зовнішній вигляд: поверхня біло-рожевого кольору, жир відсутній, тканина м’яз щільна, пружна, злегка волога, але не липка, з чистим характерним для курячого м’яса запахом. Не допускається наявність ознак псування, ослизнення тощо.
Проте, в складі пропозиції Переможця міститься, зокрема декларація виробника, в якій до постачання пропонується філе кур з доданою водою (див. ст. 4/29 файлу Інші документи пропозиції.pdf), що не відповідає вимогам Замовника
Пропозиція ФОП Канарян Л.О. має бути дискваліфікована на підставі невідповідності тендерної пропозиції останньої вимогам тендерної документації.
На пiдставi викладеного, керуючись положеннями ЗУ «Про Публічні закупівлі»,
ПРОСИМО:
1. Прийняти скаргу до розгляду.
2. Встановити порушення Замовником процедури закупівлі за номеромUA-2021-02-23-002846-aстосовно вибору Переможця торгів
3. Зобов’язати Замовника скасувати своє рішення про намір укласти договір із ФОП Канарян Л.О. та дискваліфікувати пропозицію останньої у відкритих торгах з ідентифікатором закупівлі UA-2021-02-23-002846-a
Додатки:
- Всі документи за цією скаргою знаходяться у публічному доступі за посиланням: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2021-02-23-002846-a
Фізична особа-підприємець І.В.Матюшенко
Розгорнути
Згорнути
Рішення Органу оскарження:
Задоволено
Прийнято до розгляду: 31 березня 2021 13:57
рішення від 30.03.2021 №6376+лист замовнику.pdf
Дата публікації: 31 березня 2021 13:57
Інформація про резолютивну частину рішення від 08 04 2021 №7371.pdf
Дата публікації: 09 квітня 2021 16:31
рішення від 08.04.2021 №7371.pdf
Дата публікації: 13 квітня 2021 21:24
Коментар замовника щодо усунення порушення: Замовнк з рішенням згоден
Дата виконання рішення замовником: 16 квітня 2021 12:03
Реєстр пропозицій
Дата і час розкриття: 11 березня 2021 14:26
Учасник | Первинна пропозиція | Остаточна пропозиція | Відповідність критеріям | Документи |
---|---|---|---|---|
ПП Канарян |
1 083 442,00
UAH з ПДВ
|
1 083 442,00
UAH з ПДВ
|
Відповіді учасника | Документи |
ФОП Матюшенко Ірина Володимирівна |
1 224 552,00
UAH з ПДВ
|
1 224 552,00
UAH з ПДВ
|
Відповіді учасника | Документи |
Протокол розкриття
Учасник | Рішення | Пропозиція | Опубліковано | Додатково |
---|---|---|---|---|
ПП Канарян #2057918488 |
Рішення скасоване |
1 083 442,00
UAH з ПДВ
|
16 квітня 2021 12:03
|
|
ПП Канарян #2057918488 |
Переможець |
1 083 442,00
UAH з ПДВ
|
20 квітня 2021 13:40
|
Вимога про усунення невідповідностей
до 17 квітня 2021 12:04
|
Укладений договір
Контракт | Статус | Опубліковано |
---|---|---|
Електронний підпис | укладений |
18 січня 2022 16:45
|
Електронний підпис | укладений |
07 вересня 2021 09:13
|
205.pdf | зміни до договору |
07 вересня 2021 09:12
|
Електронний підпис | укладений |
20 травня 2021 12:26
|
164.pdf | зміни до договору |
20 травня 2021 12:22
|
Електронний підпис | укладений |
11 травня 2021 10:34
|
договір | укладений |
11 травня 2021 10:32
|
Зміни до договору
Дата внесення змін до договору: | 19 травня 2021 |
Дата публікації змін до договору: | 20 травня 2021 |
Випадки для внесення змін до істотних умов договору: |
|
Опис змін, що внесені до істотних умов договору (Кількість товарів або обсяг виконання робіт чи надання послуг після внесення змін): | сторони вирішили укласти Додаткову угоду про наступне: збільшення ціни за одиницю товару до 10 відстоків пропорційно збільшенню ціни такого товару на ринку у разі коливання ціни такого товару на ринку за умови, що така зміна не призведе до збільшення суми, визначеної в договорі про закупівлю, - не частіше ніж один раз на 90 днів з моменту підписання договору про закупівлю. Більш детально у додатковій Угоді №164 |
Номер договору про закупівлю: | 153 |
Договір: | |
Номер додаткової угоди: | 164 |
Друкувати повідомлення про внесення змін до договору: | PDF ● HTML |
Дата внесення змін до договору: | 06 вересня 2021 |
Дата публікації змін до договору: | 07 вересня 2021 |
Випадки для внесення змін до істотних умов договору: |
|
Опис змін, що внесені до істотних умов договору (Кількість товарів або обсяг виконання робіт чи надання послуг після внесення змін): | збільшення ціни за одиницю товару до 10 відсотків пропорційно збільшенню ціни такокго товару на ринку у разі коливання ціни такого товару на ринку за умови, що така зміна не призведе до збільшення суми, визначеної в договорі про закупівлю, - не частішеніж одного разу на 90 днів з моменту підписання договору про закупівлю. Обмеження щодо строків зміни ціни за одиницю товару не застосовується у випадках зміни умов договору про закупівлю бензину та дизельного пального, газу та електричної енергії. Більш детально у додатковій угоді. |
Номер договору про закупівлю: | 153 |
Договір: | |
Номер додаткової угоди: | 205 |
Друкувати повідомлення про внесення змін до договору: | PDF ● HTML |
Ціни за одиницю:
Конкретна назва предмета закупівлі | Кількість | Одиниці виміру | Ціна за одиницю |
---|---|---|---|
м’ясо свине | 4858.4114 | кг |
153,60
UAH з ПДВ
|
філе куряче | 2141.6445 | кг |
131,95
UAH з ПДВ
|
курячі стегенця | 409.2867 | кг |
104,45
UAH з ПДВ
|
печінка куряча | 123.8891 | кг |
95,65
UAH з ПДВ
|