Спробуйте новий дизайн сторінки тендера
Звернення до Держаудитслужби
Переглядайте статус на сторінці тендеру
М’ясо свинини
Очікувана вартість
376 626,60 UAH
UA-2020-05-15-004289-b ● cd3313e4be8c4b758bf7a60532038d7f
Відкриті торги
Завершена
Електронний підпис накладено. Перевірити
Оголошення про проведення
Інформація про замовників
Найменування: | Центральний військовий клінічний санаторій "Хмільник" |
Код ЄДРПОУ: | 08482599 |
Місцезнаходження: | 22000, Україна , Вінницька обл., м. Хмільник, вул. 1-го Травня, 39 |
Контактна особа: |
Руслан Гайворонський +380974832683 adm.vks-hmelnik@ukr.net |
Категорія: | Юридична особа, яка забезпечує потреби держави або територіальної громади |
Інформація про процедуру
Дата оприлюднення: | 15 травня 2020 15:25 |
Звернення за роз’ясненнями: | до 21 травня 2020 23:59 |
Оскарження умов закупівлі: | до 27 травня 2020 00:00 |
Кінцевий строк подання тендерних пропозицій: | 31 травня 2020 23:59 |
Початок аукціону: | 01 червня 2020 15:03 |
Очікувана вартість: | 376 626,60 UAH з ПДВ |
Розмір мінімального кроку пониження ціни: | 3 766,27 UAH |
Розмір мінімального кроку пониження ціни, %: | 1,00% |
Інформація про предмет закупівлі
Вид предмету закупівлі: Товари
Класифікатор та його відповідний код: ДК 021:2015:15110000-2: М’ясо
Мова (мови), якою (якими) повинні готуватися тендерні пропозиції: українська
Опис окремої частини або частин предмета закупівлі
3195 кілограми
М’ясо свинини
Місце поставки товарів або місце виконання робіт чи надання послуг:
22000, Україна, Вінницька область, м. Хмілник, вул. 1Травня, 39
Строк поставки товарів, виконання робіт чи надання послуг:
31 грудня 2020
ДК 021:2015: 15110000-2 — М’ясо
Умови оплати договору (порядок здійснення розрахунків)
Подія | Опис | Тип оплати | Період, (днів) | Тип днів | Розмір оплати, (%) |
---|---|---|---|---|---|
Поставка товару | Пiсляоплата | 180 | Банківські | 100 |
Тендерна документація
Критерії вибору переможця
Ціна: | 100% |
15 травня 2020 15:26 |
Файл з підписом | Друкувати оголошення PDF |
15 травня 2020 15:25 |
ТД - м’ясо свинини 2020.docx | |
15 травня 2020 15:25 |
Форма Оголошення про проведення відкритих торгів м’ясо свинини.docx |
Роз’яснення до процедури
Вимоги про усунення порушення
Номер вимоги: UA-2020-05-15-004289-b.a1
Статус:
Відповідь надана
Учасник: ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "М'ЯСОПЕРЕРОБНИЙ КОМПЛЕКС ПОДІЛЛЯ", Код ЄДРПОУ:39860276
Дата подання: 09 червня 2020 10:07
Вимога про відхилення Учасника
ВИМОГА
Розглянувши пропозицію учасника ФОП Лясовий В.С. у процедурі відкритих торгів на закупівлю товару ДКУ 021:2015 :15110000-2-М'ясо (М'ясо свинини), нами виявлено упереджене ставлення тендерного комітету до учасника, якого в подальшому було визнано переможцем торгів.
Так, зокрема:
1. У технічній специфікації до тендерної документації, Замовником зазначається технічні та якісні характеристики товару м'яса свинини – ЗАДНЯ ЧАСТИНА, ОШИЙОК, ЛОПАТКА, СВІЖЕ ОХОЛОДЖЕНЕ. Для підтвердження відповідності учасника кваліфікаційним критеріям, Учаснику потрібно було надати один із документів: копію сертифікату відповідності та/або сертифікату/паспорту якості, та/або декларації про відповідність, та/або декларація виробника, та/або іншого документального підтвердження якості та безпеки товару. ФОП Лясовий В.С. надав копію декларації виробника(посвідчення про якість), де запропонованим товаром є свинина односортна вищого ґатунку 20 кг. Зазначимо, що у дану класифікацію входить м'ясо свинини в/г лише на 85%, решта - сполучна тканина, жир середовий, шпик боковий. Крім назви та сорту продукції у цій же декларації зазначено термін реалізації продукції при t від 0до +4С – 72 год., при t – 12C – 2 міс,тобто чіткого визначення, який саме пропонується товар, охолоджений чи морожений, не було зазначено. Отже запропонований Учасником товар не відповідає якісним, кількісним та технічним вимогам, зазначених Замовником.
2. Відповідно до п.3 ч.4. додатку 1 до тендерної документації , потрібно було надати «інформацію у вигляді довідки довільної форми в якій зазначити дані про наявність чинної ліцензії або документа дозвільного характеру на провадження виду господарської діяльності(Вказати номер, строк дії ліцензії або документа дозвільного характеру, посилання на ліцензію/дозвільний документ у відкритому доступі, якщо таке посилання наявне. У випадку якщо ліцензія або дозвільний документ видається безстроково, то учасник замість строку дії зазначає про безстроковість ліцензії/дозвільного документу),якщо отримання дозволу або ліцензії на провадження такого виду діяльності передбачено законом.» У довідці про відсутність ліцензіїУчасник зазначив, що даний вид діяльності не підлягає ліцензуванню, але і не надав інформацію про наявність іншого дозвільного документу, із зазначенням терміну його дії.
Згідно. ст.. 23 ЗУ «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», дозвільним документом для видів діяльності пов’язаних з виробництвом та( або) зберіганням харчових продуктів тваринного походження є експлуатаційний дозвіл. Учасник у довідці про наявність обладнання, матеріально – технічної бази та технологій надав реєстраційний номер потужностей, які використовує у своїй діяльності, але у ст.23 ЗУ «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів»зазначено, що експлуатаційний дозвіл отримують оператори ринку, що проводять діяльність, пов’язану з виробництвом та / або зберіганням харчових продуктів тваринного походження, і хоча там передбачено, що мають право працювати без експлуатаційного дозволу лише з «харчовими продуктами тваринного походження, які не потребують дотримання температурного режиму та можуть зберігатися при температурі вище 10 С, залишаючись придатними для споживання», товар, що пропонується, до цієї категорії не входить. Отже Учасник не надав дозвільного документу та не вказав посилання на норми чинного законодавства, на підставі якихне надає вказані документи, що є вимогою тендерної документації.
Крім того в тендерній документації, було зазначено умову «вказати строк дії ліцензії або іншого дозвільного документу. У випадку якщо ліцензія/дозвільний документ видається безстроково, то замість строку дії зазначити про безстроковість ліцензії/дозвільного документу». Учасник дану вимогу в жодному документі (в.т.ч третьої особи – виробника продукції) не зазначив, що суперечить вимогам ТД.
3. У наданому Учасником договорі про санітарну обробку автомобіля зазначено, що договір укладено на одноразову обробку транспортного засобу, а відмітки у довідці про проходження санітарної обробки проставлені чотири разив проходженні санітарної обробки. Якщо даний транспортний засіб проходив стільки разів, скільки проставлено відміток, то Учасник не надав у складі пропозиції договори про надання відповідних послуг.
4. На підтвердження досвіду виконання аналогічних договорів (договору), Учасник надав копію договору, де у п.1 сума договору цифрами та прописом різняться, що також ставить під сумнів виконання даного договору.
З метою усунення недоліків та унеможливлення порушень вимог чинного законодавства, вимагаємо від Замовника скасування рішення про визнання переможця та перейти до кваліфікації наступного учасника.
У разі невиконання цієї вимоги, ми змушені будемо подати скаргу до АМКУ, що автоматично призведе до зупинки закупівлі та призначення перевірки закупівлі Держаудитслужбою на дотримання Замовником вимог чинного законодавства під час проведення закупівлі.
Розгорнути
Згорнути
Розглянувши пропозицію учасника ФОП Лясовий В.С. у процедурі відкритих торгів на закупівлю товару ДКУ 021:2015 :15110000-2-М'ясо (М'ясо свинини), нами виявлено упереджене ставлення тендерного комітету до учасника, якого в подальшому було визнано переможцем торгів.
Так, зокрема:
1. У технічній специфікації до тендерної документації, Замовником зазначається технічні та якісні характеристики товару м'яса свинини – ЗАДНЯ ЧАСТИНА, ОШИЙОК, ЛОПАТКА, СВІЖЕ ОХОЛОДЖЕНЕ. Для підтвердження відповідності учасника кваліфікаційним критеріям, Учаснику потрібно було надати один із документів: копію сертифікату відповідності та/або сертифікату/паспорту якості, та/або декларації про відповідність, та/або декларація виробника, та/або іншого документального підтвердження якості та безпеки товару. ФОП Лясовий В.С. надав копію декларації виробника(посвідчення про якість), де запропонованим товаром є свинина односортна вищого ґатунку 20 кг. Зазначимо, що у дану класифікацію входить м'ясо свинини в/г лише на 85%, решта - сполучна тканина, жир середовий, шпик боковий. Крім назви та сорту продукції у цій же декларації зазначено термін реалізації продукції при t від 0до +4С – 72 год., при t – 12C – 2 міс,тобто чіткого визначення, який саме пропонується товар, охолоджений чи морожений, не було зазначено. Отже запропонований Учасником товар не відповідає якісним, кількісним та технічним вимогам, зазначених Замовником.
2. Відповідно до п.3 ч.4. додатку 1 до тендерної документації , потрібно було надати «інформацію у вигляді довідки довільної форми в якій зазначити дані про наявність чинної ліцензії або документа дозвільного характеру на провадження виду господарської діяльності(Вказати номер, строк дії ліцензії або документа дозвільного характеру, посилання на ліцензію/дозвільний документ у відкритому доступі, якщо таке посилання наявне. У випадку якщо ліцензія або дозвільний документ видається безстроково, то учасник замість строку дії зазначає про безстроковість ліцензії/дозвільного документу),якщо отримання дозволу або ліцензії на провадження такого виду діяльності передбачено законом.» У довідці про відсутність ліцензіїУчасник зазначив, що даний вид діяльності не підлягає ліцензуванню, але і не надав інформацію про наявність іншого дозвільного документу, із зазначенням терміну його дії.
Згідно. ст.. 23 ЗУ «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», дозвільним документом для видів діяльності пов’язаних з виробництвом та( або) зберіганням харчових продуктів тваринного походження є експлуатаційний дозвіл. Учасник у довідці про наявність обладнання, матеріально – технічної бази та технологій надав реєстраційний номер потужностей, які використовує у своїй діяльності, але у ст.23 ЗУ «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів»зазначено, що експлуатаційний дозвіл отримують оператори ринку, що проводять діяльність, пов’язану з виробництвом та / або зберіганням харчових продуктів тваринного походження, і хоча там передбачено, що мають право працювати без експлуатаційного дозволу лише з «харчовими продуктами тваринного походження, які не потребують дотримання температурного режиму та можуть зберігатися при температурі вище 10 С, залишаючись придатними для споживання», товар, що пропонується, до цієї категорії не входить. Отже Учасник не надав дозвільного документу та не вказав посилання на норми чинного законодавства, на підставі якихне надає вказані документи, що є вимогою тендерної документації.
Крім того в тендерній документації, було зазначено умову «вказати строк дії ліцензії або іншого дозвільного документу. У випадку якщо ліцензія/дозвільний документ видається безстроково, то замість строку дії зазначити про безстроковість ліцензії/дозвільного документу». Учасник дану вимогу в жодному документі (в.т.ч третьої особи – виробника продукції) не зазначив, що суперечить вимогам ТД.
3. У наданому Учасником договорі про санітарну обробку автомобіля зазначено, що договір укладено на одноразову обробку транспортного засобу, а відмітки у довідці про проходження санітарної обробки проставлені чотири разив проходженні санітарної обробки. Якщо даний транспортний засіб проходив стільки разів, скільки проставлено відміток, то Учасник не надав у складі пропозиції договори про надання відповідних послуг.
4. На підтвердження досвіду виконання аналогічних договорів (договору), Учасник надав копію договору, де у п.1 сума договору цифрами та прописом різняться, що також ставить під сумнів виконання даного договору.
З метою усунення недоліків та унеможливлення порушень вимог чинного законодавства, вимагаємо від Замовника скасування рішення про визнання переможця та перейти до кваліфікації наступного учасника.
У разі невиконання цієї вимоги, ми змушені будемо подати скаргу до АМКУ, що автоматично призведе до зупинки закупівлі та призначення перевірки закупівлі Держаудитслужбою на дотримання Замовником вимог чинного законодавства під час проведення закупівлі.
Рішення замовника: Вимога не задоволена
12 червня 2020 23:11
Учасник виконав вимоги
Реєстр пропозицій
Дата і час розкриття: 01 червня 2020 15:24
Учасник | Первинна пропозиція | Остаточна пропозиція | Документи |
---|---|---|---|
ФОП "Лясовий Валерій Степанович" |
335 475,00
UAH з ПДВ
|
319 563,89
UAH з ПДВ
|
Документи |
ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "М'ЯСОПЕРЕРОБНИЙ КОМПЛЕКС ПОДІЛЛЯ" |
367 425,00
UAH з ПДВ
|
319 563,90
UAH з ПДВ
|
Документи |
Протокол розкриття
Учасник | Рішення | Пропозиція | Опубліковано |
---|---|---|---|
ФОП "Лясовий Валерій Степанович" #2439715130 |
Переможець |
319 563,89
UAH з ПДВ
|
02 червня 2020 19:30
|
Укладений договір
Контракт | Статус | Опубліковано |
---|---|---|
Електронний підпис | укладений |
25 січня 2023 16:07
|
Електронний підпис | зміни до договору |
14 січня 2021 08:07
|
Додаткова угода № 4 мясо свинини.pdf | зміни до договору |
14 січня 2021 08:07
|
Електронний підпис | зміни до договору |
31 грудня 2020 13:23
|
Додаткова угода с мясо свинина.pdf | зміни до договору |
31 грудня 2020 12:57
|
Електронний підпис | зміни до договору |
27 листопада 2020 12:19
|
Додаткова угода 1 мясо свинини.pdf | зміни до договору |
27 листопада 2020 12:19
|
Електронний підпис | укладений |
13 червня 2020 07:07
|
Договір 213.pdf | укладений |
13 червня 2020 07:05
|
Зміни до договору
Дата внесення змін до договору: | 27 листопада 2020 |
Дата публікації змін до договору: | 27 листопада 2020 |
Випадки для внесення змін до істотних умов договору: |
|
Опис змін, що внесені до істотних умов договору (Кількість товарів або обсяг виконання робіт чи надання послуг після внесення змін): | збільшення ціни за одиницю товару до 10 відсотків пропорційно збільшенню ціни такого товару на ринку у разі коливання ціни такого товару на ринку за умови, що така зміна не призведе до збільшення суми, визначеної в договорі про закупівлю, - не частіше ніж один раз на 90 днів з моменту підписання договору про закупівлю |
Номер договору про закупівлю: | 213 |
Договір: | |
Номер додаткової угоди: | 1 |
Друкувати повідомлення про внесення змін до договору: | PDF ● HTML |
Дата внесення змін до договору: | 31 грудня 2020 |
Дата публікації змін до договору: | 31 грудня 2020 |
Випадки для внесення змін до істотних умов договору: |
|
Опис змін, що внесені до істотних умов договору (Кількість товарів або обсяг виконання робіт чи надання послуг після внесення змін): | Предметом додаткової угоди № 1 є збільшення дії даного договору до 01 квітня 2021 року. |
Номер договору про закупівлю: | 213 |
Договір: | |
Номер додаткової угоди: | 3 |
Друкувати повідомлення про внесення змін до договору: | PDF ● HTML |
Дата внесення змін до договору: | 14 січня 2021 |
Дата публікації змін до договору: | 14 січня 2021 |
Випадки для внесення змін до істотних умов договору: |
|
Опис змін, що внесені до істотних умов договору (Кількість товарів або обсяг виконання робіт чи надання послуг після внесення змін): | дія договору про закупівлю може бути продовжена на строк, достатній для проведення процедури закупівлі/спрощеної закупівлі на початку наступного року в обсязі, що не перевищує 20 відсотків суми, визначеної в початковому договорі про закупівлю, укладеному в попередньому році, якщо видатки на досягнення цієї цілі затверджено в установленому порядку |
Номер договору про закупівлю: | 213 |
Договір: | |
Номер додаткової угоди: | 4 |
Друкувати повідомлення про внесення змін до договору: | PDF ● HTML |