Спробуйте новий дизайн сторінки тендера
Звернення до Держаудитслужби
Переглядайте статус на сторінці тендеру
Оголошення про проведення
Інформація про замовників
Найменування: | відділ освіти виконавчого комітету Бердянської міської ради |
Код ЄДРПОУ: | 02136324 |
Вебсайт: | http://miskvo.zp.ua |
Місцезнаходження: | 71100, Україна , Запорізька обл., Бердянськ, вулиця Університетська (Ульянових) будинок 33 |
Контактна особа: |
Твердовська Елеонора Едуардівна +380615338513 shupik39@ukr.net |
Категорія: | Юридична особа, яка забезпечує потреби держави або територіальної громади |
Інформація про процедуру
Дата оприлюднення: | 14 травня 2020 09:47 |
Звернення за роз’ясненнями: | до 19 травня 2020 09:51 |
Оскарження умов закупівлі: | до 25 травня 2020 00:00 |
Кінцевий строк подання тендерних пропозицій: | 29 травня 2020 09:51 |
Початок аукціону: | 01 червня 2020 13:48 |
Очікувана вартість: | 3 646 000,00 UAH з ПДВ |
Розмір мінімального кроку пониження ціни: | 18 230,00 UAH |
Розмір мінімального кроку пониження ціни, %: | 0,50% |
Інформація про предмет закупівлі
Вид предмету закупівлі: Товари
Класифікатор та його відповідний код: ДК 021:2015:15110000-2: М’ясо
Умови оплати договору (порядок здійснення розрахунків)
Подія | Опис | Тип оплати | Період, (днів) | Тип днів | Розмір оплати, (%) |
---|---|---|---|---|---|
Поставка товару | Пiсляоплата | 15 | Банківські | 100 |
Тендерна документація
Критерії вибору переможця
Ціна: | 100% |
14 травня 2020 09:49 |
Файл з підписом | Друкувати оголошення PDF |
14 травня 2020 09:47 |
ПРОТОКОЛ.pdf | |
14 травня 2020 09:47 |
Проект договору.doc | |
14 травня 2020 09:47 |
Технічні характеристики.doc | |
14 травня 2020 09:47 |
Тендерна документація.doc |
Роз’яснення до процедури
Запитання до процедури
Стосовно вимог п.2.Додатку 4 Тендерної документації про надання « Копії примірників документів, що підтверджують якість товару в яких буде вказано ідентифікаційний номер та номер паспорту великої рогатої худоби який внесений до єдиного державного реєстру тварин, для підтвердження ветеринарно-санітарного стану тварин, зареєстрованих на території обслуговуючій дільниці ветеринарної медицини згідно діючого Законодавства»:
Відділ освіти здійснює контроль за якістю харчування у дошкільних навчальних закладах на підставі наступних документів:
- Відповідно до ст. 35 Закону про дошкільну освіту організація та відповідальність за харчування дітей у державних і комунальних дошкільних навчальних закладах (далі —ДНЗ) покладаються на Раду міністрів АР Крим, обласні, Київську та Севастопольську міські державні адміністрації, районні державні адміністрації, центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері освіти, інші центральні органи виконавчої влади, яким підпорядковані ДНЗ, органи місцевого самоврядування, а також на керівників ДНЗ.
- «Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах».
- Закону України «Про забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення» (ст.20.)
- Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб»
Для більш якісного контролю за якістю харчування у дошкільних навчальних закладах, відділ освіти також користується в роботі:
- Законом України «Про ідентифікацію та реєстрацію тварин»,
- п.1.3. Наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України «Про затвердження Положення про Єдиний державний реєстр тварин» - забезпечення споживачів тваринницької продукції оперативною і надійною інформацією щодо походження продукції тваринництва, ї якості та безпеки, забезпечення державних органів, фізичних та юридичних осіб інформацією про тварин,
Також повідомляємо, що згідно ст.5 Закону України «Про ідентифікацію та реєстрацію тварин» Державне підприємство «Агенство з ідентифікації і реєстрації тварин» забезпечує на своєму офіційному веб-сайті безкоштовний доступ до інформації з Єдиного державного реєстру тварин, крім інформації про особу(персональні дані) та інформації, яка відповідно до законодавства України має обмежений доступ.
Видача витягу здійснюється на безоплатній основі.
Таким чином, Відділ освіти має право та можливість відслідкувати походження та якість тварин КРС, м'ясо , яких буде поставлятися до закладів освіти.
Вимоги про усунення порушення
1) На виконання вимог Додатку 4 до тендерної документації «Копії примірників документів, що підтверджують якість товару в яких буде вказано ідентифікаційний номер та номер паспорту великої рогатої худоби який внесений до єдиного державного реєстру тварин, для підтвердження ветеринарно-санітарного стану тварин, зареєстрованих на території обслуговуючій дільниці ветеринарної медицини згідно діючого Законодавства» у складі пропозиції ФОП Буравльова Г.О. надано Зразок посвідчення про якість № 21 від 16.04.2020р., яке містить посилання на відповідність продукції «Печінка яловичини» вимогам ДСТУ 4589:2006, що не відповідає предмету закупівлі, оскільки даний стандарт поширюється на напівфабрикати м’ясні натуральні з яловичини. Так, відповідно до положень ДСТУ 4589:2006 «Напівфабрикати м’ясні натуральні від комплексного ділення яловичини за кулінарним призначенням» Цей стандарт поширюється на напівфабрикати м’ясні натуральні, отримані від комплексного ділення яловичини за кулінарним призначенням та призначені для безпосереднього вживання в їжу після термічного обробляння. Залежно від технології виробництва, виду та призначеності використання випускають такі напівфабрикати: великокускові — м’якушеві; дрібнокускові — м’якушеві та м’ясокісткові. Відповідно до характеристик і норм напівфабрикатів до «безкісткових» відноситься м’якуш, отриманий від спинної, поперекової, тазостегнової та лопаткової частин туш; до «асорті» відноситься шматочки м’ясного м’якуша, нарізані з шийної частини, та шматочки сала; до «смаженини особливої» відноситься шматочки м’ясного м’якуша, нарізані з передостного, заостного та великого круглого м’яза лопатки, частина мускула, який покриває внутрішній кусок тазостегнової частини, до «яловичини для тушкування» відноситься м’ясокісткові шматочки із необваленої реберної частини туші, до «грудинки для харчо» відноситься шматочки м’яса із необваленої грудини із хрящами, без грудної кістки з наявністю м’ясного м’якуша. Крім того, зазначений стандарт містить фізико-хімічні показники для м’якушевих напівфабрикатів (безкісткового вищого сорту, асорті, смаженини особливої) та м’ясокісткових (яловичина для тушкування, грудинка для харчо). Водночас, зазначений стандарт взагалі не містить вимог до печінки яловичини охолодженої, оскільки зазначений продукт відноситься до субпродуктів яловичини. Таким чином, субпродукти можуть виготовлятися відповідно до національних (регіональних) стандартів, які регламентують виготовлення субпродуктів, або Технічних умов, погоджених виробником у встановленому чинним законодавством порядку. Наявність різних нормативів до м’яса та субпродуктів підтверджується наказом Міністерства агропромислового комплексу України та Державного департаменту ветеринарної медицини України від 03.11.1998р. № 16 «Про затвердження Обов'язкового мінімального переліку досліджень сировини, продукції тваринного та рослинного походження, комбікормової сировини, комбікормів, вітамінних препаратів та ін., які слід проводити у державних лабораторіях ветмедицини і за результатами яких видається ветсвідоцтво (Ф-2)». Зазначеним наказом, п. 1.1.1. встановлені показники досліджень для м’яса тварин свіжого, охолодженого та мороженого, п. 1.4. встановлені показники досліджень субпродуктів сільськогосподарських тварин та птиці. З огляду на зазначене, у складі тендерної пропозиції учасника ФОП Буравльова Г.О. надано примірник документа, що посвідчує якість печінки яловичини, та містить посилання на нормативний документ, який жодним чином не поширюється на печінку яловичини. Таким чином, виробником ФОП Буравльова Г.О. не підтверджено якість предмета закупівлі, а саме – печінки яловичини.
2) На виконання вимог Додатку 4 до тендерної документації «Копії діючих санітарних книжок працівників, які будуть або планується залучити до виконання постачання продуктів харчування» у складі пропозиції ФОП Буравльова Г.О. надано особисту медичну книжку водія Буравльова Володимира Вадимовича, яка містить невідповідності у даті проходження медичного огляду, а саме: медогляд здійснено 06.09.2020р. за наступною датою проходження 06.09.2020р. Тобто, медогляд здійснено датою, що не настала. З огляду на зазначене, надана медична книжка містить ознаки підроблення документів. Відповідно до п. 5 Розділу ІІІ тендерної документації Замовник має право звернутися за підтвердженням інформації, наданої Учасником, до органів державної влади, підприємств, установ, організацій відповідно до їх компетенції. У разі отримання достовірної інформації про невідповідність переможця процедури закупівлі вимогам кваліфікаційних критеріїв, підставам встановленими частиною першою статті 17 Закону, або факту зазначення у тендерній пропозиції будь-якої недостовірної інформації, що є суттєвою при визначенні результатів процедури закупівлі, Замовник відхиляє тендерну пропозицію такого Учасника. За надання недостовірної інформації та (або) підроблення документів тендерної пропозиції Учасник несе відповідальність відповідно до вимог чинного законодавства України. Проте, замовником не здійснено заходів щодо усунення невідповідності, а оприлюднено намір про укладення договору з учасником, який надав недостовірну інформацію, що є суттєвою при визнанні результатів процедури закупівлі. Таким чином, замовником порушено вимоги абз. 3 частини 15 ст. 29 Закону України «Про публічні закупівлі».
3) На виконання вимог Додатку 3 до тендерної документації, а саме щодо надання довідки в довільній формі про наявність обладнання та метеріально-технічної бази, в якій повинна була бути зазначена інформація, зокрема, щодо «групи товару, що може зберігатися в складських приміщеннях (потужностях)» учасником ФОП Буравльова Г.О. надано Довідку про наявність обладнання та матеріально-технічної бази (стор. 6 файл «Додаток 3»), яка не містить інформації щодо групи товару, що може зберігатися в складських приміщеннях (потужностях), чим не виконано вимоги тендерної документації. Таким чином, тендерна пропозиція не відповідала вимогам тендерної документації в цій частині.
Водночас, учасник ТОВ «Українська торгова компанія № 3» не погоджується з відхиленням своєї пропозиції.
1) У складі пропозиції на підтвердження вимоги щодо надання документів (акт виконаних робіт), що підтверджують проведення санітарної обробки зазначених транспортних засобів у квітні 2020 року, надано Акт, який у тексті містить посилання на період виконання робіт з дезінфекції авто, а саме: за період 01.04.20р. по 30.04.20р. (мабуть, замовник не уважно вивчив наданий документ).
2) Відповідно до вимог Додатку 4 до тендерної документації вимагалися «Копії примірників документів, що підтверджують якість товару в яких буде вказано ідентифікаційний номер та номер паспорту великої рогатої худоби який внесений до єдиного державного реєстру тварин, для підтвердження ветеринарно-санітарного стану тварин, зареєстрованих на території обслуговуючій дільниці ветеринарної медицини згідно діючого Законодавства». На виконання зазначеної вимоги учасником і було надано ПРИМІРНИК документу, який містив всю інформацію, що вимагалася документацією, зокрема: ідентифікаційний номер великої рогатої худоби, наявність якого перевіряється на сайті ДП «Агентство з ідентифікації і реєстрації тварин», і посилання на нормативну документацію згідно з якою виготовлено продукцію. Разом з тим, учасником відповідно до вимог Додатку 4 було надано також Експертний висновок № 00263 п/20 від 28.05.2020р. на м'ясо яловичини охолодженої та печінки яловичої охолодженої. Таким чином, зазначена інформація у декларація могла бути роцінена замовником як формальна (технічна) помилка, що не впливає на цінову пропозицію та надати можливість учаснику підтвердити свою кваліфікацію.
З огляду на зазначене, з метою усунення порушень у сфері публічних закупівель, у зв’язку з невідповідністю тендерної пропозиції переможця ФОП Буравльова Г.О. – відхилити тендерну пропозицію зазначеного учасника, як таку що не відповідає вимогам тендерної документації.
У разі неможливості усунення порушень, що виникли через виявлені порушення законодавства у сфері публічних закупівель, які неможливо усунути, відмінити процедуру закупівлі відповідно до ст. 32 Закону України «Про публічні закупівлі».
У разі відмови замовника щодо усунення порушення вимог Закону України «Про публічні закупівлі», учасник ТОВ «Українська торгова компанія № 3» буде змушене звернутися до уповноважених органів з розгляду зазначених вище питань, відповідно до їх компетентності.
- Відповідно до документу СанПиН 5781-91, зі змінами та доповненнями, внесеними постановою Головного державного санітарного лікаря України Державної санітарно-епідеміологічної служби України від 23.01.2006 №2 «Дезинфекция транспорта проводится по мере необходимости, но не реже 1 раза в 10 дней» (мовою оригіналу). Також, у складі тендерної пропозиції учасника надана копія Договору №ДГ-0000020 про дезінфекційні роботи, у якому п.3.1.1. визначено «З урахуванням санітарно-технічного стану Замовника забезпечити необхідну кратність обробок, три рази на місяць, але не менш одного разу на 10 діб» Проте учасником надані документи щодо санітарної обробки транспортних засобів, які будуть залучатися для виконання умов договору - з періодом обробки з 01.04.20 р. по 30.04.20р., який не дає можливості перевірити періодичність обробки, зазначеної у договорі (не дотриманні вимоги Розділу ІІІ. Інструкція з підготовки тендерної пропозиції та вимоги ст.16 Закону Додаток 3 Тендерної документації - вимога надання - «документи (акт виконаних робіт), що підтверджують проведення санітарної обробки зазначених транспортних засобів у квітні 2020 року.»).
- Декларація виробника №2343,, яку Учасник надав у складі тендерної пропозиції не містить предмету закупівлі, а саме печінка яловичини охолоджена (не дотриманні вимоги Додатку 4 тендерної пропозиції - надаються копії примірників документів, що підтверджують якість товару в яких буде вказано ідентифікаційний номер та номер паспорту великої рогатої худоби який внесений до єдиного державного реєстру тварин, для підтвердження ветеринарно-санітарного стану тварин, зареєстрованих на території обслуговуючій дільниці ветеринарної медицини згідно діючого Законодавства.).
Експертний висновок №00263 п/20 від 28.05.2020р., який наданий у складі тендерної пропозиції містить предмет закупівлі, а саме печінка яловичини охолоджена, але , не містить ідентифікаційний номер та номер паспорту великої рогатої худоби який внесений до єдиного державного реєстру тварин, для підтвердження ветеринарно-санітарного стану тварин, зареєстрованих на території обслуговуючій дільниці ветеринарної медицини згідно діючого законодавства, тому не може розглядатися як підтверджуючий документ на вимогу Додатку 4 тендерної пропозиції .
Декларація виробника №2343 засвідчена ветлікарем ветеринарній медицини Вільнянський районній державній лікарні , Експертний висновок №00263 п/20 від 28.05.2020р. виданий Вільнянським районним управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області.
Також п.14. Розділом III «Інструкція з підготовки тендерної пропозиції» Тендерної документації передбачені формальні(несуттєві) помилки:
До формальних (несуттєвих) помилок належать:
1) орфографічні помилки та механічні описки в словах чи словосполученнях, що зазначені в документах, які підготовлені безпосередньо Учасником та надані у складі тендерної пропозиції;
Наприклад: зазначення в довідці русизмів, сленгових слів або наявність технічних помилок – втрата окремої букви, зайва буква або букви поміняні місцями – у випадках, якщо це не стосується характеристик предмету закупівлі
2) зазначення неправильної назви документа, що підготовлений безпосередньо Учасником, у разі якщо зміст такого документу повністю відповідає вимогам тендерної документації;
Наприклад: на вимогу надати довідку в довільній форма, Учасником надано документ, що носить назву лист-пояснення
3) зазначення неповного переліку інформації в певному документі, всупереч вимогам тендерної документації, у разі якщо така інформація повністю відображена в іншому документі, що наданий у складі тендерної пропозиції Учасника;
Наприклад: у відомостях про Учасника не зазначено розрахункового рахунка, відкритого в банківській установі, проте вся інформація зазначена на фірмовому бланку документів Учасника;
4) подання Учасником оригіналу чи копії оригіналу документу замість довідки в довільній формі, що вимагається цією тендерною документацією, якщо зміст такого документу повністю відповідає вимогам тендерної документації.
Тому зазначена інформація в Декларація виробника №2343 не може бути розцінена як формальна помилка.
2. ФОП Буравльова Г.О.
- Згідно вимогам тендерної документації (Додаток 4) учасник повинен надати у складі тендерної пропозиції копії діючих санітарних книжок працівників, які будуть або планується залучити до виконання постачання продуктів харчування. У складі тендерної документації ФОП Буравльова Г.О. надано особисту медичну книжку на водія Буравльова В.В., в якій зазначена інформація щодо наступного медичного огляду - 06.09.2020р. Також, відділом освіти було надіслано запит до «Бердянського територіального медичного відділення» щодо термінів проходження медичних оглядів Буравльовим В.В. та отримано відповідь: особова медична книжка на водія Буравльова В.В., Серія ІААВ №548468 є дійсна, остання дата медичного огляду є 06.03.2020р., дата наступного медичного огляду 06.09.2020р.
- згідно вимог Додатку 4 тендерної пропозиції - надаються копії примірників документів, що підтверджують якість товару в яких буде вказано ідентифікаційний номер та номер паспорту великої рогатої худоби який внесений до єдиного державного реєстру тварин, для підтвердження ветеринарно-санітарного стану тварин, зареєстрованих на території обслуговуючій дільниці ветеринарної медицини згідно діючого Законодавства. У складі тендерної пропозицій ФОП Буравльова Г.О. надала копії Посвідчень про якість , які містять найменування предмету закупівлі ( м'ясо яловичини 1 категорії охолоджене та печінка яловичини охолоджена, ), ідентифікаційний номер та номер паспорту великої рогатої худоби який внесений до єдиного державного реєстру тварин, дотримання ветеринарних правил і відповідає нормативної документації ДСТУ 4589:2006 на печінку яловичини охолодженої . Вимоги щодо ДСТУ 4589:2006 на печінку яловичини охолоджену підтверджені Державним Підприємством «Запорізький Науково - Виробничий Центр Стандартизації , Метрології та Сертифікації»ДП «Запоріжжястандартметрологія». Ці технічні умови діють станом на 10.06.2020 на території України. Ця відповідь надана на запит від 10.06.2020 вх. №1989-2.
- довідка в довільній формі про наявність обладнання та матеріально-технічної бази,надана ФОП Буравльова Г.О., в якій зазначена адреса розташування складських приміщень (потужностей) облаштованих холодильним устаткуванням, розташування морозильних камер, холодильних камер містить інформацію щодо групи товару, що може зберігатися в складських приміщеннях (потужностях)
Скарги до процедури
Дата подання: 15 червня 2020 13:55
Інформація про моніторинг
- UA-M-2020-07-03-000072 ● a263dadd5db64a0a864ee5f9470c6759
- Статус: порушення не виявлені
-
Підстави для прийняття рішення про початок моніторингу:
- Дані автоматичних індикаторів ризиків
-
Етапи закупівельного процесу:
- Планування закупівлі та оприлюднення інформації про її проведення
- Розкриття тендерних пропозиції, їх розгляд та оцінка
Повідомлення про прийняття рішення про початок моніторингу процедури закупівлі
Дата прийняття рішення про проведення моніторингу: | 03 липня 2020 |
Дата публікації рішення про проведення моніторингу: | 03 липня 2020 15:34 |
НАКАЗ
03.07.2020 № 133
Запоріжжя
Про початок
моніторингу закупівель
Відповідно до частини другої статті 8 Закону України від 25.12.2015 № 922-VIII «Про публічні закупівлі», пункту 10 Положення про управління Східного офісу Держаудитслужби в Запорізькій області (зі змінами), затвердженого наказом Східного офісу Держаудитслужби від 29.08.2016 № 3,
НАКАЗУЮ:
1. Почати на підставі даних автоматичних індикаторів ризиків моніторинг процедур закупівель відповідно до переліку, що додається.
2. Відділу контролю у сфері закупівель забезпечити проведення моніторингу закупівель, зазначених у пункті 1 цього наказу.
3. Контроль за виконанням наказу залишаю за собою.
В.о. начальника управління Віктор БОРОДІН
Додаток до наказу управління
Східного офісу Держаудитслужби
в Запорізькій області
від 03.07.2020 №133
Перелік процедур закупівель, які підлягають моніторингу
1) UA-2020-05-14-000191-c, Відділ освіти виконавчого комітету Бердянської міської ради, код ДК 021:2015: 15110000-2 — М’ясо;
Висновок про результати моніторингу закупівлі
Дата публікації: | 14 липня 2020 |
Кінцевий строк оскарження: | 18 липня 2020 |
Порушення не виявлено
Ризики, що спрацювали
RISK2-17_2
Реєстр пропозицій
Дата і час розкриття: 01 червня 2020 14:09
Учасник | Первинна пропозиція | Остаточна пропозиція | Документи |
---|---|---|---|
ТОВ "УКРАЇНСЬКА ТОРГОВА КОМПАНІЯ №3" |
2 905 500,00
UAH з ПДВ
|
2 905 500,00
UAH з ПДВ
|
Документи |
ФОП Буравльова Ганна Олександрівна |
3 635 600,00
UAH з ПДВ
|
3 195 500,00
UAH з ПДВ
|
Документи |
Протокол розкриття
Учасник | Рішення | Пропозиція | Опубліковано |
---|---|---|---|
ТОВ "УКРАЇНСЬКА ТОРГОВА КОМПАНІЯ №3" #42054006 |
Очікує рішення |
2 905 500,00
UAH з ПДВ
|
09 липня 2020 08:13
|
ТОВ "УКРАЇНСЬКА ТОРГОВА КОМПАНІЯ №3" #42054006 |
Рішення скасоване |
2 905 500,00
UAH з ПДВ
|
09 липня 2020 08:13
|
ФОП Буравльова Ганна Олександрівна #2407412165 |
Рішення скасоване |
3 195 500,00
UAH з ПДВ
|
09 липня 2020 08:13
|
Інформація про відміну
Дата оприлюднення: | 03 вересня 2020 10:49 |
Кінець періоду оскарження: | 14 вересня 2020 00:00 |
Дата відміни: | 14 вересня 2020 00:03 |
Причина відміни: | відсутність подальшої потреби в закупівлі товарів, робіт і послуг |
Коментар щодо відміни: | Выдсутнысть подальшоъ потреби в закупывлы, скорочення видаткыв на здыйснення закупывлы |
03 вересня 2020 10:48
|
Електронний підпис |
03 вересня 2020 10:46
|
Протокол _183.pdf |