Спробуйте новий дизайн сторінки тендера

arrow_right_alt

Звернення до Держаудитслужби

Оберіть

Контактна інформація

Дані про місцезнаходження та Email будуть доступні лише працівникам Державної аудиторської служби України

Електронний підпис

ДК 021:2015 15110000-2 Мясо (стегно куряче охолоджене, мясо яловичини І категорії охолоджене, мясо свинини лопаткова частина без кістки охолоджене, мясо свинини котлетне охолоджене)
Очікувана вартість
747 032,00 UAH
UA-2020-02-10-000593-a 2f191453a2824c31a604344d112e5b4f
Відкриті торги    Завершена
Електронний підпис накладено. Перевірити

Перевірка підпису

Контакти

Мерещенко Наталя Олександрівна

380664809753 kpni@meta.ua

Державна аудиторська служба України

Знайшли порушення законодавства у сфері закупівель?

Оголошення про проведення

Друкувати оголошення PDFHTML
Друкувати звіт про результати проведення процедури PDFHTML

Інформація про замовників

Найменування: Кропивницький психоневрологічний інтернат з геріатричним відділенням
Код ЄДРПОУ: 03190320
Місцезнаходження: 25004, Україна , Кіровоградська обл., Кіровоград, Чернишевського,36
Контактна особа: Мерещенко Наталя Олександрівна
380664809753
kpni@meta.ua
Категорія: Юридична особа, яка забезпечує потреби держави або територіальної громади

Інформація про процедуру

Дата оприлюднення: 10 лютого 2020 11:49
Звернення за роз’ясненнями: до 16 лютого 2020 08:00
Оскарження умов закупівлі: до 22 лютого 2020 00:00
Кінцевий строк подання тендерних пропозицій: 26 лютого 2020 08:00
Початок аукціону: 27 лютого 2020 15:53
Очікувана вартість: 747 032,00 UAH з ПДВ
Розмір мінімального кроку пониження ціни: 3 735,16 UAH
Розмір мінімального кроку пониження ціни, %: 0,50%

Інформація про предмет закупівлі

Вид предмету закупівлі: Товари


Класифікатор та його відповідний код: ДК 021:2015:15110000-2: М’ясо


ДК 021:2015 15110000-2 Мясо (стегно куряче охолоджене, мясо яловичини І категорії охолоджене, мясо свинини лопаткова частина без кістки охолоджене, мясо свинини котлетне охолоджене)
Опис окремої частини або частин предмета закупівлі
2500 кілограми
ДК 021:2015 15110000-2 Мясо (стегно куряче охолоджене)
Місце поставки товарів або місце виконання робіт чи надання послуг: 25004, Україна, Кіровоградська область, Кропивницький, вул. Чернишевського, 36
Строк поставки товарів, виконання робіт чи надання послуг: 31 грудня 2020
ДК 021:2015: 15110000-2 — М’ясо
800 кілограми
ДК 021:2015 15110000-2 Мясо ( мясо яловичини І категорії охолоджене)
Місце поставки товарів або місце виконання робіт чи надання послуг: 25004, Україна, Кіровоградська область, Кропивницький, вул. Чернишевського, 36
Строк поставки товарів, виконання робіт чи надання послуг: 31 грудня 2020
ДК 021:2015: 15110000-2 — М’ясо
1700 кілограми
ДК 021:2015 15110000-2 Мясо (мясо свинини лопаткова частина без кістки охолоджене)
Місце поставки товарів або місце виконання робіт чи надання послуг: 25004, Україна, Кіровоградська область, Кропивницький, вул. Чернишевського, 36
Строк поставки товарів, виконання робіт чи надання послуг: 31 грудня 2020
ДК 021:2015: 15110000-2 — М’ясо
2200 кілограми
ДК 021:2015 15110000-2 Мясо (мясо свинини котлетне охолоджене)
Місце поставки товарів або місце виконання робіт чи надання послуг: 25004, Україна, Кіровоградська область, Кропивницький, вул. Чернишевського, 36
Строк поставки товарів, виконання робіт чи надання послуг: 31 грудня 2020
ДК 021:2015: 15110000-2 — М’ясо

Умови оплати договору (порядок здійснення розрахунків)

Подія Опис Тип оплати Період, (днів) Тип днів Розмір оплати, (%)
Iнша подія Розрахунки проводяться шляхом оплатит Замовником вартості кожної поставленої партії товару по безготівковому розрахунку протягом 30 календарних днів з моменту одержання товару за цінами вказаними в видаткових накладних. Пiсляоплата 30 Календарні 100

Тендерна документація

Критерії вибору переможця

Ціна: 100%
10 лютого 2020 11:50
Файл з підписом Друкувати оголошення PDF
10 лютого 2020 11:49
ТД мясо 2020.doc

Роз’яснення до процедури

Вимоги про усунення порушення

Номер вимоги: UA-2020-02-10-000593-a.c1
Статус:
Не задоволена
Учасник: ТОВ "ТОРГІВЕЛЬНО-ВИРОБНИЧА КОМПАНІЯ "ФОРВАРД-ГРУП", Код ЄДРПОУ:39525189
Дата подання: 14 лютого 2020 14:20
Вимоги до тендерної документації
Ознайомившись з Вашою тендерною документацією, вважаємо, що вона містить дискримінаційні вимоги, які значно обмежують коло потенційних учасників, що є неприпустимим і свідчить про порушення положень Закону України «Про публічні закупівлі». Зазначене підтверджується наступним.
1. Відповідно до підпункту 13.1 пункту 13 додатку 2 до тендерної документації учасникам додатково необхідно надати копію документу у вигляді свідоцтва/сертифікату, що Учасник забезпечив належну підготовку та підвищення кваліфікації особи, яка є відповідальною за впровадження і поліпшення постійно діючих процедур, що базується на принципах системи аналізу небезпечних чинників та контролю у критичних точках під час виробництва та/або обігу харчових продуктів та підвищення її кваліфікації з питань безпечності харчових продуктів, включаючи вимоги стандарту ДСТУ ISО 22000:2007 Системи управління безпечністю харчових продуктів. Вимоги до будь-яких організацій харчового ланцюга.
Вимогами чинного законодавства передбачена обов’язковість впровадження системи НАССР згідно Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин», наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 01.10.12 № 590 «Про затвердження Вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)», тощо.
Разом з тим, нормативними актами, які регулюють питання впровадження системи НАССР операторами ринку не визначена обов’язковість наявності свідоцтва/сертифікату, щодо підготовки та підвищення кваліфікації особи, яка є відповідальною за впровадження і поліпшення постійно діючих процедур, що базуються на принципах системи аналізу небезпечних чинників та контролю у критичних точках під час виробництва та/або обігу харчових продуктів та підвищення її кваліфікації з питань безпечності харчових продуктів, включаючи вимоги стандарту ДСТУ ISО 22000:2007 Системи управління безпечністю харчових продуктів. Вимоги до будь-яких організацій харчового ланцюга. В свою чергу, згідно частини 4 статті 16 Закону України «Про публічні закупівлі», документи, що не передбачені законодавством для учасників - юридичних, фізичних осіб, у тому числі фізичних осіб - підприємців, не подаються ними у складі тендерної пропозиції та не вимагаються під час проведення переговорів з учасником (у разі застосування переговорної процедури закупівлі).
Таким чином, визначена у Вашій тендерній документації обов’язковість надання вказаного свідоцтва/сертифікату є порушенням положень Закону України «Про публічні закупівлі» як в частині надання документу, обов’язковість наявності якого не передбачена нормами чинного законодавства, так і в частині створення Вами як замовником дискримінаційних умов по відношенню до учасників процедури закупівлі, адже дана умова документації ставить в нерівне становище суб’єктів господарювання – потенційних учасників торгів, які здійснюють свою діяльність в правовому полі та мають вибір отримувати чи ні вказане свідоцтво чи сертифікат.
Враховуючи зазначене, просимо Вас внести зміни до тендерної документації, а саме виключити з підпункту 13.1 пункту 13 додатку 2 до тендерної документації «Перелік документів на підтвердження відповідності Учасника кваліфікаційним та іншим критеріям, вимогам Закону України «Про публічні закупівлі» та повноважень представника або уповноваженої особи Учасника» вимогу щодо:
- обов’язковості надання у складі тендерної пропозиції копії документу у вигляді свідоцтва/сертифікату, що Учасник забезпечив належну підготовку та підвищення кваліфікації особи, яка є відповідальною за впровадження і поліпшення постійно діючих процедур, що базується на принципах системи аналізу небезпечних чинників та контролю у критичних точках під час виробництва та/або обігу харчових продуктів та підвищення її кваліфікації з питань безпечності харчових продуктів, включаючи вимоги стандарту ДСТУ ISО 22000:2007 Системи управління безпечністю харчових продуктів. Вимоги до будь-яких організацій харчового ланцюга.

2. Згідно пункту 5 додатку 3 до тендерної документації учасники повинні надати сканований оригінал документу, що підтверджує застосування учасником вимог ДСТУ ISO 9001:2015 «Системи управління якістю. Вимоги.
Разом з тим, дана вимога Замовника про надання такого документу є дискримінаційною, порушує права суб’єктів господарювання - потенційних учасників процедури закупівлі, виходячи з наступного.
Відповідно до ДСТУ ISO 9001, вимоги до систем управління якістю, установлені в цьому стандарті, доповнюють вимоги до продукції. Згідно з розділом "Вступ" національного стандарту ДСТУ ISO 9001:2009 «Системи управління якістю. Вимоги» цей стандарт рекомендовано застосовувати для сертифікування систем управління якістю. Отже, застосування стандарту ДСТУ ISO 9001 для сертифікування систем управління якістю носить рекомендаційний характер, а його отримання не є обов'язковим. Аналогічне твердження, продубльовано у Вступі до діючого ДСТУ ISO 9001:2015 (ISO 9001:2015, IDT), згідно якого запровадження системи управління якістю – це стратегічне рішення організації, яке може допомогти поліпшити її загальну дієвість та забезпечити міцну основу для ініціатив щодо сталого розвитку. Цей стандарт можуть застосовувати сторони. Тобто, суб’єкт господарювання має право, а не обов’язок застосовувати даний стандарт та, відповідно може мати документ щодо його застосування, але не зобов’язаний. Таку позицію щодо застосування стандарту ДСТУ ISO 9001 має і Антимонопольний комітет України як Орган оскарження. Зокрема, згідно рішення постійно діючої адміністративної колегії Антимонопольного комітету України № 357-р/пк-ск від 15.03.13 застосування стандарту ДСТУ ISO 9001 для сертифікування систем управління якістю носить рекомендаційний характер, а його отримання не є обов’язковим.
Враховуючи зазначене, наведена вимога тендерної документації порушує один з основних принципів здійснення публічних закупівель – принцип недискримінації учасників.
Таким чином, визначена у Вашій тендерній документації вимога щодо обов’язковості надання вказаного сертифікату є порушенням положень Закону України «Про публічні закупівлі» як в частині надання документу, обов’язковість наявності якого не передбачена нормами чинного законодавства, так і в частині створення Вами як замовником дискримінаційних умов по відношенню до учасників процедури закупівлі
На підставі вищевикладеного, просимо Вас внести зміни до тендерної документації, а саме виключити пункт 5 з додатку 3 до тендерної документації «Технічні, якісні та кількісні характеристики предмета закупівлі щодо:
- обов’язковості надання у складі тендерної пропозиції документу, який підтверджує застосування учасником вимог ДСТУ ISO 9001:2015 «Системи управління якістю. Вимоги.

В іншому випадку будемо змушені звернутись до Антимонопольного комітету України з відповідною скаргою на дискримінаційні умови тендерної документації які обмежують участь суб’єктів господарювання у процедурі закупівлі та змушують надавати у складі тендерної пропозиції документи, які не носять обов’язковий характер.


Розгорнути Згорнути
Рішення замовника: Вимога не задоволена
19 лютого 2020 09:53
Розглянувши Вашу вимогу до тендерної документації по закупівлі ДК 021:2015 15110000-2 М'ясо (стегно куряче охолоджене, м'ясо яловичини І категорії охолоджене, м'ясо свинини лопаткова частина без кістки охолоджене, м'ясо свинини котлетне охолоджене) тендерний комітет Кропивницького психоневрологічного інтернату з геріатричним відділенням повідомляє, що під час підготовки тендерної документації керується нормами чинного законодавства України в тому числі Законом України «Про публічні закупівлі» та Законом України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».

Вказані вимоги встановлені у відповідності до Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів № 771/97-ВР від 23.12.1997 року (зі змінами). Стаття 20. Обов’язки операторів ринку, а саме:
1. Оператори ринку відповідають за виконання вимог законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів у межах діяльності, яку вони здійснюють.
2. Оператори ринку зобов’язані:
1) забезпечувати дотримання вимог цього Закону щодо гігієнічних вимог до харчових продуктів на всіх стадіях їх виробництва та обігу;
2) розробляти, вводити в дію та застосовувати постійно діючі процедури, що засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках, а також забезпечувати належну підготовку з питань застосування постійно діючих процедур, що базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках, осіб, які є відповідальними за ці процедури, під час виробництва та обігу харчових продуктів;
Також статтею 16 Закону України «Про публічні закупівлі». Кваліфікаційні критерії передбачено, що:
1. Замовник вимагає від учасників подання ними документально підтвердженої інформації про їх відповідність кваліфікаційним критеріям.
2. Замовник установлює один або декілька з таких кваліфікаційних критеріїв:
- наявність обладнання та матеріально-технічної бази;
- наявність працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід;
- наявність документально підтвердженого досвіду виконання аналогічного договору.

Щодо вимога тендерної документації:
- Сканований оригінал документу, що підтверджує застосування учасником вимог ДСТУ ISO 9001:2015 «Системи управління якістю. Вимоги»
Повідомляємо, що вимога стосовно надання документу, що підтверджує застосування учасником вимог ДСТУ ISO 9001:2015 «Системи управління якістю. Вимоги» встановлена тим, що постачання товару залежить від рівня кваліфікації персоналу учасника, точного планування його робіт, постійного контролю своїх дій, що можуть забезпечити лише виконавці з високим рівнем організації діяльності, про що свідчить практика впровадження аналогічних систем. Наявність в учасника запровадженої процедури закупівлі системи управління якості, яка відповідає вимогам ДСТУ ISO 9001:2015 має суттєве значення оскільки є додатковою гарантією якості послуг, що надаються, злагодженості дій під час впровадження, а тому надійнішого використання коштів за призначенням. Подібного висновку дійшла колегія Антимонопольного комітету України, який викладено в рішенні № 9528-р/пк-пз від 14.02.2018 року.
Тендерний комітет відповідно до статті 18 Закону України «Про публічні закупівлі» не може обмежувати потенційних учасників в зверненні до уповноважених органів.
Розгорнути Згорнути
Розглянувши Вашу вимогу до тендерної документації по закупівлі ДК 021:2015 15110000-2 М'ясо (стегно куряче охолоджене, м'ясо яловичини І категорії охолоджене, м'ясо свинини лопаткова частина без кістки охолоджене, м'ясо свинини котлетне охолоджене) тендерний комітет Кропивницького психоневрологічного інтернату з геріатричним відділенням повідомляє, що під час підготовки тендерної документації керується нормами чинного законодавства України в тому числі Законом України «Про публічні закупівлі» та Законом України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».

Вказані вимоги встановлені у відповідності до Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів № 771/97-ВР від 23.12.1997 року (зі змінами). Стаття 20. Обов’язки операторів ринку, а саме:
1. Оператори ринку відповідають за виконання вимог законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів у межах діяльності, яку вони здійснюють.
2. Оператори ринку зобов’язані:
1) забезпечувати дотримання вимог цього Закону щодо гігієнічних вимог до харчових продуктів на всіх стадіях їх виробництва та обігу;
2) розробляти, вводити в дію та застосовувати постійно діючі процедури, що засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках, а також забезпечувати належну підготовку з питань застосування постійно діючих процедур, що базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках, осіб, які є відповідальними за ці процедури, під час виробництва та обігу харчових продуктів;
Також статтею 16 Закону України «Про публічні закупівлі». Кваліфікаційні критерії передбачено, що:
1. Замовник вимагає від учасників подання ними документально підтвердженої інформації про їх відповідність кваліфікаційним критеріям.
2. Замовник установлює один або декілька з таких кваліфікаційних критеріїв:
- наявність обладнання та матеріально-технічної бази;
- наявність працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід;
- наявність документально підтвердженого досвіду виконання аналогічного договору.

Щодо вимога тендерної документації:
- Сканований оригінал документу, що підтверджує застосування учасником вимог ДСТУ ISO 9001:2015 «Системи управління якістю. Вимоги»
Повідомляємо, що вимога стосовно надання документу, що підтверджує застосування учасником вимог ДСТУ ISO 9001:2015 «Системи управління якістю. Вимоги» встановлена тим, що постачання товару залежить від рівня кваліфікації персоналу учасника, точного планування його робіт, постійного контролю своїх дій, що можуть забезпечити лише виконавці з високим рівнем організації діяльності, про що свідчить практика впровадження аналогічних систем. Наявність в учасника запровадженої процедури закупівлі системи управління якості, яка відповідає вимогам ДСТУ ISO 9001:2015 має суттєве значення оскільки є додатковою гарантією якості послуг, що надаються, злагодженості дій під час впровадження, а тому надійнішого використання коштів за призначенням. Подібного висновку дійшла колегія Антимонопольного комітету України, який викладено в рішенні № 9528-р/пк-пз від 14.02.2018 року.
Тендерний комітет відповідно до статті 18 Закону України «Про публічні закупівлі» не може обмежувати потенційних учасників в зверненні до уповноважених органів.

Реєстр пропозицій

Друкувати реєстр отриманих тендерних пропозицій PDFHTML

Дата і час розкриття: 27 лютого 2020 16:20

Учасник Первинна пропозиція Остаточна пропозиція Документи
Фізична особа-підприємець Випущенко Людмила Миколаївна 714 180,00
UAH з ПДВ
714 180,00
UAH з ПДВ
Документи
ФОП МАЗАРАТІЙ Н. І. 725 250,00
UAH з ПДВ
725 250,00
UAH з ПДВ
Документи
ТОВ Валекс КО 741 540,00
UAH з ПДВ
741 540,00
UAH з ПДВ
Документи

Публічні документи

26 лютого 2020 00:07
Електронний підпис
26 лютого 2020 00:05
готов_compressed.pdf

Публічні документи

26 лютого 2020 07:50
Електронний підпис
26 лютого 2020 07:49
ст 17.pdf
26 лютого 2020 07:34
Електронний підпис
26 лютого 2020 07:33
пояснення.pdf
26 лютого 2020 07:33
iso22000.pdf
26 лютого 2020 07:33
цінова пропозиція.pdf
26 лютого 2020 07:33
технічні вимоги.pdf
26 лютого 2020 07:33
ст 17.pdf
26 лютого 2020 07:33
свідоцтво Мазаратій.pdf
26 лютого 2020 07:33
санкції.pdf
26 лютого 2020 07:33
проект договору .pdf
26 лютого 2020 07:33
про збільшення ціни.pdf
26 лютого 2020 07:33
працівники.pdf
26 лютого 2020 07:33
пояснення по статуту.pdf
26 лютого 2020 07:33
ПОВНОВАЖЕННЯ.pdf
26 лютого 2020 07:33
Наказ.pdf
26 лютого 2020 07:33
мясо.pdf
26 лютого 2020 07:33
медичні книжки (1).pdf
26 лютого 2020 07:33
МАТ БАЗА.pdf
26 лютого 2020 07:33
лист-згода.pdf
26 лютого 2020 07:33
згода на обробку.pdf
26 лютого 2020 07:33
згода на обробку даних.pdf
26 лютого 2020 07:33
дотримання строків.pdf
26 лютого 2020 07:33
Довкілля.pdf
26 лютого 2020 07:33
Довідка транспорт.pdf
26 лютого 2020 07:33
довідка про транспорт.pdf
26 лютого 2020 07:33
відповідність саніт.pdf
26 лютого 2020 07:33
відповідність Закону.pdf
26 лютого 2020 07:33
витяг 23.10.2019.pdf
26 лютого 2020 07:33
акт оригінал рено 9547.pdf
26 лютого 2020 07:32
акт ман 2887 оригінал.pdf
26 лютого 2020 07:32
акт 2019 склад оригінал.pdf
26 лютого 2020 07:32
9001.pdf
26 лютого 2020 07:32
5-5.витяг 23.10.2019 .pdf
26 лютого 2020 07:32
5-4.виписка завір.pdf
26 лютого 2020 07:32
5-2.паспорт завір.pdf
26 лютого 2020 07:32
1-0.Оренда- Рено ВІ 9547.pdf

Публічні документи

25 лютого 2020 19:13
Електронний підпис
25 лютого 2020 19:11
000 Тендерна пропозиція.pdf

Відповіді учасника на умови участі у закупівлі

Фізична особа-підприємець Випущенко Людмила Миколаївна

ФОП МАЗАРАТІЙ Н. І.

ТОВ Валекс КО

Протокол розкриття

Друкувати протокол розкриття тендерних пропозицій PDFHTML
Учасник Рішення Пропозиція Опубліковано Додатково
Фізична особа-підприємець Випущенко Людмила Миколаївна
#3087506383
Відхилено 714 180,00
UAH з ПДВ
02 березня 2020 12:55
ФОП МАЗАРАТІЙ Н. І.
#2707716424
Відхилено 725 250,00
UAH з ПДВ
03 березня 2020 11:40
Учасник знаходиться у зведених
відомостях АМКУ
ТОВ Валекс КО
#39801362
Переможець 741 540,00
UAH з ПДВ
04 березня 2020 08:56

Документи

02 березня 2020 12:55
Електронний підпис
02 березня 2020 12:53
протокол.pdf

Учасник знаходиться у зведених відомостях АМКУ

Замовник приймає рішення про відмову учаснику в участі у процедурі закупівлі та зобов'язаний відхилити тендерну пропозицію учасника в разі, якщо учасник протягом останніх 3 років притягувався до відповідальності за вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються спотворення результатів торгів.

Підставою для такого рішення замовника є рішення органу Антимонопольного комітету України про визнання вчинення порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

Будь ласка, обов'язково перевірте за цим посиланням історію оскарження рішення органу АМКУ – до вищого органу або в судовому порядку. Актуальна інформація міститься в файлі з найпізнішою датою.

ФОП МАЗАРАТІЙ Н. І. #2707716424

№ рішення у справі

141-р/тк і 142-р/тк

Дата рішення у справі

26.10.2021

Орган АМКУ, що прийняв рішення

ТАК АМКУ

Документи

03 березня 2020 11:39
Електронний підпис
03 березня 2020 11:38
593.pdf
02 березня 2020 12:56
Звіт з ЄДР (зареєстровано)

Повідомлення про намір укласти договір

Дата і час публікації: 04 березня 2020 08:56

Друкувати повідомлення про намір укласти договір PDFHTML
Учасник Пропозиція Документи
ТОВ Валекс КО
#39801362
741 540,00
UAH з ПДВ
Документи

Укладений договір

Контракт Статус Опубліковано
Електронний підпис зміни до договору
24 грудня 2020 14:24
ДУ подовження на 2021 мясо.pdf зміни до договору
24 грудня 2020 14:23
Електронний підпис зміни до договору
23 грудня 2020 11:39
ДУ зменшення мясо 2020.pdf зміни до договору
23 грудня 2020 11:37
Електронний підпис укладений
18 березня 2020 11:48
дог.66.pdf укладений
18 березня 2020 11:46

Зміни до договору

Дата внесення змін до договору:
23 грудня 2020
Дата публікації змін до договору:
23 грудня 2020
Випадки для внесення змін до істотних умов договору:
  • Зменшення обсягів закупівлі
Опис змін, що внесені до істотних умов договору (Кількість товарів або обсяг виконання робіт чи надання послуг після внесення змін): Зменшення суми договору
Номер договору про закупівлю: Договір № 66
Договір:
Номер додаткової угоди: Додаткова угода " 1
Друкувати повідомлення про внесення змін до договору: PDFHTML
Дата внесення змін до договору:
24 грудня 2020
Дата публікації змін до договору:
24 грудня 2020
Випадки для внесення змін до істотних умов договору:
  • Продовження строку дії договору на наступний рік
Опис змін, що внесені до істотних умов договору (Кількість товарів або обсяг виконання робіт чи надання послуг після внесення змін): Продовження строку дії договору на 2021
Номер договору про закупівлю: Договір № 66
Договір:
Номер додаткової угоди: Додаткова угода № 2
Друкувати повідомлення про внесення змін до договору: PDFHTML

Виконання договору

Друкувати звіт про виконання договору про закупівлю PDFHTML
Строк дії за договором: не вказанa — 28 лютого 2021
Сума оплати за договором: 674 539,55
UAH (в тому числі ПДВ 112 423,25 UAH)