Спробуйте новий дизайн сторінки тендера
Звернення до Держаудитслужби
Переглядайте статус на сторінці тендеру
М'ясо
Очікувана вартість
2 018 590,00 UAH
UA-2019-03-21-001256-b ● e179c79be87f40f397425dbef655979e
Відкриті торги
Завершена
Електронний підпис накладено. Перевірити
Оголошення про проведення
Інформація про замовників
Найменування: | Комунальний заклад "Дитячий заклад оздоровлення та відпочинку "Зоряний" |
Код ЄДРПОУ: | 26398655 |
Місцезнаходження: | 39600, Україна , Полтавська обл., м. Кременчук, вул. Миколаївська, 9 |
Контактна особа: |
Віталій Явтушенко +380675304720 kr.zorianyi@gmail.com |
Категорія: | Юридична особа, яка забезпечує потреби держави або територіальної громади |
Інформація про процедуру
Дата оприлюднення: | 21 березня 2019 16:32 |
Звернення за роз’ясненнями: | до 31 березня 2019 09:00 |
Оскарження умов закупівлі: | до 06 квітня 2019 00:00 |
Кінцевий строк подання тендерних пропозицій: | 10 квітня 2019 09:00 |
Очікувана вартість: | 2 018 590,00 UAH з ПДВ |
Інформація про предмет закупівлі
Вид предмету закупівлі: Товари
Класифікатор та його відповідний код: ДК 021:2015:15110000-2: М’ясо
Тендерна документація
29 березня 2019 16:14 |
Файл з підписом | Друкувати оголошення PDF |
29 березня 2019 16:13 |
Протокол 18.pdf | |
29 березня 2019 16:13 |
Дод. 3 до ТД (технічні характеристики) нова редакція 2.docx | |
29 березня 2019 16:13 |
Опис змін 2.docx | |
22 березня 2019 14:35 |
Опис змін.docx | |
22 березня 2019 14:35 |
Дод. 3 до ТД (технічні характеристики) нова редакція.docx | |
22 березня 2019 14:35 |
Дод. 1 до ТД (тендерна пропозиція) нова редакція.docx | |
22 березня 2019 14:35 |
Протокол УО № 14-2019.pdf | |
21 березня 2019 16:32 |
Протокол УО № 13-2019.pdf | |
21 березня 2019 16:32 |
Дод. 2 до ТД (відповідність пропозиції).docx | |
21 березня 2019 16:32 |
Дод. 3 до ТД (технічні характеристики).docx | |
21 березня 2019 16:32 |
Дод. 4 до ТД (проект договору).docx | |
21 березня 2019 16:32 |
Проект ТД (мясо) 2019.docx | |
21 березня 2019 16:32 |
Дод. 1 до ТД (тендерна пропозиція).docx |
29 березня 2019 16:14 |
Файл з підписом
Друкувати оголошення PDF
|
||||||
29 березня 2019 16:13 |
Протокол 18.pdf
|
||||||
29 березня 2019 16:13 |
Дод. 3 до ТД (технічні характеристики) нова редакція 2.docx
|
||||||
29 березня 2019 16:13 |
Опис змін 2.docx
|
||||||
22 березня 2019 14:35 |
Опис змін.docx
|
||||||
22 березня 2019 14:35 |
Дод. 3 до ТД (технічні характеристики) нова редакція.docx
|
||||||
22 березня 2019 14:35 |
Дод. 1 до ТД (тендерна пропозиція) нова редакція.docx
|
||||||
22 березня 2019 14:35 |
Протокол УО № 14-2019.pdf
|
||||||
21 березня 2019 16:32 |
Протокол УО № 13-2019.pdf
|
||||||
21 березня 2019 16:32 |
Дод. 2 до ТД (відповідність пропозиції).docx
|
||||||
21 березня 2019 16:32 |
Дод. 3 до ТД (технічні характеристики).docx
|
||||||
21 березня 2019 16:32 |
Дод. 4 до ТД (проект договору).docx
|
||||||
21 березня 2019 16:32 |
Проект ТД (мясо) 2019.docx
|
||||||
21 березня 2019 16:32 |
Дод. 1 до ТД (тендерна пропозиція).docx
|
Роз’яснення до процедури
Запитання до процедури
Внесення змін до тендерної документації
Дата подання: 29 березня 2019 10:27
Дата відповіді: 29 березня 2019 15:01
Ознайомившись з Вашою тендерною документацією, вважаємо за потрібне зазначити наступне.
Відповідно до пункту 7 розділу III тендерної документації «Інструкція з підготовки тендерної пропозиції» учасники процедури закупівлі повинні надати в складі тендерних пропозицій інформацію та документи, які підтверджують відповідність тендерної пропозиції учасника технічним, якісним, кількісним та іншим вимогам до предмета закупівлі. Згідно пункту 2 додатку 3 до тендерної документації «Загальні умови поставки товарів» додатково учасник повинен надати у складі тендерної пропозиції сертифікат ISO на виробництво предмету закупівлі виробника продукції, з яким у учасника укладено договір. Якщо учасник особисто є виробником продукції відповідно до предмету закупівлі, то він надає сертифікат ISO, що виданий особисто йому, як виробнику.
Вважаємо дану вимогу тендерної документації дискримінаційною по відношенню до учасників процедури закупівлі та такою, що порушує принципи, встановлені статтею 3 Закону України «Про публічні закупівлі», якими повинні керуватись Замовники під час здійснення закупівель товарів, робіт та послуг.
Згідно частини 7 статті 21 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» сертифікація не є обов’язковою. Тобто, отримання такого сертифікату є добровільною мірою. В свою чергу, встановлення Вами як замовником процедури закупівлі вказаної вимоги у тендерній документації обмежує коло учасників процедури закупівлі лише тими, які є виробниками продукції та за власним бажанням одержали такий сертифікат або учасниками, які уклали відповідні договори з виробниками продукції, які в свою чергу за власною ініціативою одержали даний сертифікат та можуть його надати. Таким чином, суб’єкти господарювання, які не мають такого сертифікату або він відсутній у їх постачальників продукції, з якими укладений договір (які не обов’язково мають бути виробниками), не можуть прийняти участь у даній процедурі закупівлі, хоча можуть поставити якісну продукцію.
Аналогічну позицію підтримує і Антимонопольний комітет України як орган оскарження у своїх рішеннях.
Відповідно до частини 3 статті 5 Закону України «Про публічні закупівлі» Замовник не може встановлювати дискримінаційні вимоги до учасників.
Отже, зміст Вашої тендерної документації не відповідає нормам частини 4 статті 22 Закону (тендерна документація не повинна містити вимог, що обмежують конкуренцію та призводять до дискримінації учасників).
Відповідно до частини 1 статті 23 Закону України «Про публічні закупівлі» фізична/юридична особа має право не пізніше ніж за 10 днів до закінчення строку подання тендерної пропозиції звернутися через електронну систему закупівель до замовника з вимогою щодо усунення порушення під час проведення процедури закупівлі.
Враховуючи зазначене, просимо Вас внести зміни до тендерної документації, а саме виключити з пункту 2 додатку 3 до тендерної документації «Загальні умови поставки товарів» вимогу щодо обов’язковості надання у складі тендерної пропозиції, а саме :
- сертифікату ISO на виробництво предмету закупівлі виробника продукції, з яким у учасника укладено договір. Якщо учасник особисто є виробником продукції відповідно до предмету закупівлі, то він надає сертифікат ISO, що виданий особисто йому, як виробнику.
Розгорнути
Згорнути
Відповідь: Шановний Учаснику!
Відповідно до положень частини 3 статті 22 ЗУ "Про публічні закупівлі" тендерна документація може містити іншу інформацію відповідно до законодавства, яку замовник вважає за необхідне до неї включити.
На сьогоднішній день в Україні всі підприємства харчової промисловості впроваджують сучасні технології виробництва, переробки та пакування продукції. Системи менеджменту якості та безпеки харчової продукції розроблені та впроваджені на основі аналізу ринку та критичних точок контролю (Система НАССР - Hazard Analysis and Critical Control Points), а також відповідної практики (GMP - Good Manufakturing Practice), сертифіковані на відповідність вимогам ключових стандартів управління. Дієздатність впроваджених систем менеджменту якості кожен рік підтверджується сертифікаційним органом.
Додатком 3 тендерної документації для підтвердження якісних показників товару вимагається наявність сертифікату ISO на виробництво предмету закупівлі. Дотримання постачальником товару цієї вимоги гарантуватиме замовнику, що продукти (відповідно до предмета закупівлі) , які будуть постачатися в дитячий заклад оздоровлення та відпочинку, за умови належних умов зберігання та транспортування, повністю відповідатимуть високим стандартам якості та санітарним нормам. Ця вимога забезпечує гарантію якісного та безпечного харчування дітей, які будуть знаходитися на оздоровленні та харчуватися у нашому закладі, і, ні в якому разі не встановлює дискримінаційних вимог щодо учасників процедури закупівлі.
Проте, скасування таких вимог безумовно призведе до дискримінації інших учасників, які не є резидентами України, а під час виробництва, обробки і транспортування товарів використовують саме такі сертифікати ISO.
Однак, ми вважаємо, що наша вимога стосовно надання такого сертифікату від виробника товару, з яким у нього укладено договір є не досить коректною. Учаснику достатньо буде надати сертифікат ISO. Відповідні зміни будуть внесені нами в тендерну документацію найближчим часом.
Відповідно до положень частини 3 статті 22 ЗУ "Про публічні закупівлі" тендерна документація може містити іншу інформацію відповідно до законодавства, яку замовник вважає за необхідне до неї включити.
На сьогоднішній день в Україні всі підприємства харчової промисловості впроваджують сучасні технології виробництва, переробки та пакування продукції. Системи менеджменту якості та безпеки харчової продукції розроблені та впроваджені на основі аналізу ринку та критичних точок контролю (Система НАССР - Hazard Analysis and Critical Control Points), а також відповідної практики (GMP - Good Manufakturing Practice), сертифіковані на відповідність вимогам ключових стандартів управління. Дієздатність впроваджених систем менеджменту якості кожен рік підтверджується сертифікаційним органом.
Додатком 3 тендерної документації для підтвердження якісних показників товару вимагається наявність сертифікату ISO на виробництво предмету закупівлі. Дотримання постачальником товару цієї вимоги гарантуватиме замовнику, що продукти (відповідно до предмета закупівлі) , які будуть постачатися в дитячий заклад оздоровлення та відпочинку, за умови належних умов зберігання та транспортування, повністю відповідатимуть високим стандартам якості та санітарним нормам. Ця вимога забезпечує гарантію якісного та безпечного харчування дітей, які будуть знаходитися на оздоровленні та харчуватися у нашому закладі, і, ні в якому разі не встановлює дискримінаційних вимог щодо учасників процедури закупівлі.
Проте, скасування таких вимог безумовно призведе до дискримінації інших учасників, які не є резидентами України, а під час виробництва, обробки і транспортування товарів використовують саме такі сертифікати ISO.
Однак, ми вважаємо, що наша вимога стосовно надання такого сертифікату від виробника товару, з яким у нього укладено договір є не досить коректною. Учаснику достатньо буде надати сертифікат ISO. Відповідні зміни будуть внесені нами в тендерну документацію найближчим часом.
Лоти
Інформація про лот
Предмет закупівлі: | Яловичина. Печінка яловичини |
Статус: | Завершений |
Очікувана вартість: | 523 380,00 UAH з ПДВ |
Мінімальний крок аукціону: | 2 616,90 UAH з ПДВ |
Аукціон
Позиції
3600 кг
Яловичина. Печінка яловичини
ДК 021:2015: 15110000-2 — М’ясо
Місце поставки товарів або місце виконання робіт чи надання послуг:
Україна, Відповідно до документації
Дата доставки:
27 травня 2019
—
21 вересня 2019
Електронна документація лоту
Критерії вибору переможця
Ціна: | 100% |
Реєстр пропозицій
Дата і час розкриття: 11 квітня 2019 13:40
Учасник | Первинна пропозиція | Остаточна пропозиція | Документи |
---|---|---|---|
Фізична особа-підприємець Степашко Тетяна Валеріївна |
327 700,00
UAH з ПДВ
|
278 299,00
UAH з ПДВ
|
Документи |
ФІЗИЧНА ОСОБА-ПІДПРИЄМЕЦЬ МАЗАРАТІЙ НАТАЛІЯ ІВАНІВНА |
367 608,00
UAH з ПДВ
|
278 300,00
UAH з ПДВ
|
Документи |
ФОП Сергієнко Володимир Іванович |
333 270,00
UAH з ПДВ
|
333 270,00
UAH з ПДВ
|
Документи |
ФОП Зубов Олександр Олександрович |
356 980,00
UAH з ПДВ
|
356 980,00
UAH з ПДВ
|
Документи |
Фізична особа - підприємець Ракович Сергій Миколайович |
398 700,00
UAH з ПДВ
|
398 700,00
UAH з ПДВ
|
Документи |
Протокол розкриття
Учасник | Рішення | Пропозиція | Опубліковано | Додатково |
---|---|---|---|---|
Фізична особа-підприємець Степашко Тетяна Валеріївна #2811509489 |
Відхилено |
278 299,00
UAH з ПДВ
|
25 квітня 2019 09:36
|
|
ФІЗИЧНА ОСОБА-ПІДПРИЄМЕЦЬ МАЗАРАТІЙ НАТАЛІЯ ІВАНІВНА #2707716424 |
Відхилено |
278 300,00
UAH з ПДВ
|
25 квітня 2019 09:44
|
Учасник знаходиться у зведених
відомостях АМКУ |
ФОП Сергієнко Володимир Іванович #3019512776 |
Відхилено |
333 270,00
UAH з ПДВ
|
25 квітня 2019 09:49
|
Учасник знаходиться у зведених
відомостях АМКУ |
ФОП Зубов Олександр Олександрович #2591203474 |
Переможець |
356 980,00
UAH з ПДВ
|
25 квітня 2019 09:55
|
Укладений договір
Контракт | Статус | Опубліковано |
---|---|---|
Електронний підпис | укладений |
11 січня 2020 13:25
|
Електронний підпис | укладений |
06 травня 2019 15:09
|
Договор № 66 (ФОП Зубов О.О.).pdf | укладений |
06 травня 2019 15:08
|